◄طرز تهيه انواع ادويه هاي غذا وسالاد وترشي► - تالار گفتمان آذر فروم





دعوت به همکاری با آذر فروم

 

◄طرز تهيه انواع ادويه هاي غذا وسالاد وترشي►
زمان کنونی: 20-09-1395،04:42 ق.ظ
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: Friga
آخرین ارسال: Friga
پاسخ: 1
بازدید: 5707

 
 
رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

موضوع: ◄طرز تهيه انواع ادويه هاي غذا وسالاد وترشي►
ارسال: #1
◄طرز تهيه انواع ادويه هاي غذا وسالاد وترشي►
پست‌ها: 11,943
تاریخ عضویت: 20 اردیبهشت 1390
اعتبار: 288
حالت من: Shad
▲ادويه مرغ:
نمک:یک واحدفلفل پاپریکا +:یک واحدفلفل سیاه:+ یک واحدفلفل قرمز+:یک واحدشنبلیله:یک واحدتخم گشنیز:یک واحد+زرد چوبه:یک واحدپودر سیر:+یک واحدپودر پیاز+:یک واحدخردل+یک واحددارچین+یک واحدزیره سیاه+یک واحدزیره سبز+یک واحدزنجیبل+:یک واحدهل+یک واحدرازیانه+:یک واحدجوز هندی+یک واحدمیخک+:نصف واحدشکر+دو واحدمغز لیمو عمانی+:دو واحد+سماق:دو واحد

▲ادویه ماهی و میگو:

مواد لازم:تخم گشنیز 2 قاشق سوپخوری+زیره سبز 1 قاشق سوپخوری+فلفل قرمز 4 تا 6 عدد+فلفل سیاه 1 ق سوپخوری+پودر سیر 2 ق سوپخوری زرد چوبه 1 ق سوپخوری+همه مواد به جز پودر سیر و زردچوبه را داخل تابه ای بریزین و 30 ثانیه تفت بدین بعد این مواد به علاوه پودر سیر و زردچوبه را با هم آسیاب کنید و توی شیشه نگهداری کنید.

▲ادویه ماهی(2) :

زردچوبه2واحد-فلفل قرمز نیم واحد-پودر سیر 1واحد-پودرآویشن 1 واحد- پودر رزماری نیم واحد- نمک1 واحد-فلفل سیاه نیم واحد.

▲ادویه ترکيبي براي خورشت :

براي خورشت ها و مواد لازانيا و ماكاروني از تركيب ادويه هاي زير استفاده مي كنم. خيلي غذا رو خوش طعم مي كنه:اين دستور، كلي ادويه مي شه، براي درست كردن يه شيشه ادويه مي تونين مقادير رو نصف يا ربع كنين:

تخم گشنيز: ربع كيلو+دارچين: 2 قاشق غذاخوري+هل: 8 تا 10 دانه+ميخك: 1 قاشق غذاخوري+زنجبيل: 2 قاشق غذاخوري
فلفل قرمز- فلفل سياه: دلخواه+زردچوبه: 1 استكان+جوز هندي: 2 عدد (آسياب شود)گلپر: 1 استكان نمك: 1 قاشق مرباخوري

همه مواد را آسياب كنيد و خوب مخلوط نمائيد. در هر غذا مي توانيد از يك قاشق از آن استفاده كنيد.


▲ادویه مخصوص متبرک 18 قلم خورشتی زعفرانی بدون نمک:
هل سبز،ساقه زعفران،فلفل سیاه ، دارچین،زیره سیاه، هل باد،میخک،جوزبویا،ریشه جوز،زردچوبه،گشنیز،زیره سبز،لیمو،گل محمدی،مرزه، فلفل قرمز،زنجفیل و آویشن

موارد مصرف:مرغ ،ماهی،ماکارونی،کتلت،خورشت و آبگوشت،قابلیت تبدیل به پودر سوخاری این ادویه فوق العاده خوش عطر و خوش طعمه .

توی هر غذایی که بخواهیم ازش استفاده کنیم نصف قاشق چایخوری میریزم. مقدار ترکیب را خوداتان انتخاب کنید.


▲ادویه تندوری :

مواد لازم:زردچوبه ـ پودر پیاز ـ پودر سیر ـ پودر چیلی قرمز ( فلفل کوچک و کشیده و سرخ رنگ ) یا پاپریکا که فلفل های توپولی قرمز رنگه که البته گاهی خیلی هم تند نیست و گاهی به جای پودر از خرده های چیپسی هم استفاده میشه. پودر مانگو یا انبه خشک کرده و اسیاب شده. پودر برگ کاری طرز تهیه: همه ي ادويه هاي ذكر شده را پودر كرده ، با هم مخلوط مي كنند.

▲ادویه گرام ماسالا و انواع ادویه جات:

مواد لازم براي تهيه گرام ماسالا ( نوعي ادويه مخصوص اصيل هندي ):

1 ـ زيره سبز 45 گرم 2 ـ دانه فلفل سياه 20 گرم 3 ـ هل سياه 35 گرم 4 ـ رازيانه 15 گرم 5 ـ هل سبز 20 گرم 6 ـ تخم گشنيز 30 گرم 7ـ ميخك 10 گرم 8 ـ دارچين 25 گرم 9ـ زيره سياه 20 گرم 10 ـ گل سرخ 10 گرم 11 ـ برگ بو 8 گرم 12 ـ پودر زنجبيل 10 گرم 12 ـ جوزهندي 2 عدد 13 ـ زردچوبه 30 گرم


14 ـ اَنیسون یا بادیان رومی مقداری همه ي ادويه هاي ذكر شده را پودر كرده ، با هم مخلوط مي كنيم . سپس در شيشه ريخته و در آن را محكم مي بنديم و در جای خشک و تاریک نگهداری کنیم .. اگر دوست نداريد از فلفل استفاده كنيد، مي توانيد آن را حذف كنيد.


▲طرز تهیه ادویه سالاد:

آسیاب شده (نمک -آویشن-فلفل سیاه- تخم گشنیز-نعناع-پونه-پودر سیر) را باهم مخلوط کرده و به سالاد اضافه می نماییم.


▲ادویه زعفران دم کرده:

از اين ادويه ميتوان در تمام خورش ها و مايه تمام پلو هاي مخلوط و انواع خوراک ها مثل زبان و همینطور برای سرخ کردن ماهی و مرغ و بلدرچین و گوشت و دلمه ها و كوكو ها استفاده كرد .

مواد لازم: 10 الي 20 گرم پودر مزره خشك - ترخون - آويشن - گشنيز - شنبليله - جعفري - شويد - نعنا و پونه - انيسون - باديون - پودر پوست نارنج و نارنگي خشك شده - پودر سير - موسير و پياز خشك را به ادويه جات معمولی اضافه می کنیم.


اگر بخواهید شامی کباب شما مزه عالی داشته باشه بهتره که در خمیر آن مقدار یک قاشق گلپر تازه بریزید آن وقت میتوانید تفاوت طعم را با دفعات قبل ببینید.در ضمن از گلپر هنگام کباب کردن مرغ و جوجه نیز استفاده میشود. بدین صورت که هنگام به سیخ گرفتن تکه های مرغ و قبل از گذاشتن روی آتش، مقداری نمک و گلپر را به آن بپاشید و بعد سیخ را روی آتش قرار دهید.

▲ طرز تهیه ادویه ترشی:

برای تهیه ادویه ترشی، میبایست کاری اعلا را با مقداری دانه گشنیز ـ مقداری سیاه دانه و مقداری گلپر کوبیده مخلوط کرد و هنگام درست کردن ترشی با سرکه داخل ظرف بریزیم. باید توجه داشت که هر چه ظرف ما کوچکتر باشد باید ادویه کمتری در ظرف ریخت. مثلاً برای تهیه یک ظرف سه لیتری ترشی، استفاده از دو قاشق ادویه کافیست.


▲استفاده ازگشنیزوشونیز (سیاه دانه) درتهیه ترشی لیته و بادمجان:
یکی از مواردی که باید در تهیه برخی ترشیجات مانند ترشی لیته و ترشی بادمجان مد نظر قرار گرفته شود استفاده از دانه گشنیز و سیاه دانه میباشد.مخلوط کردن این دو در ترشی طعم آنرا بسیار مطلوب و دلچسب میکند. استفاده از سیر خلال شده و گشنیز سبز توصیه میشود.

▲ادویه پلویی:

اگر دوست دارید خودتان ادویه پلویی درست کنید و آماده نخرید این کار را انجام دهید:گل سرخ آسیاب شده و زیره آسیاب شده را به طور مساوی با هم مخلوط کنید .بعد به مقدار کمتر دارچین و زنجبیل هم اضافه کنید.کمی هل و جوز هندی و میخک هم به بقیه مواد بیفزائید.4 واحد گل سرخ و زیره2 واحد دارچین و زنجبیل1 واحد جوز هندی و میخک و هل.


▲طرز تهیه ادویه ها:ادويه هندي):


Garam و Masala هر دو لغتهای هندی هستند به معنی های تند و ادویه در حقیقت یک ادویه تند که از مخلوط شدن چند ادویه باهم درست می شه. این ادویه یکی از ادویه های اصلی غذاهای هندی می باشد .این ادویه در شهرهای مختلف هند گاه با اختلاف در چند جزء تشکیل دهنده درست می شود . مثلا در جنوب هند به این ادویه شنبلیله و تخم گشنیز و زرد چوبه نیز اضافه می کنند. در بعضی از ترکیبها زعفران هم به مواد اصلی اضافه می کنند.


طرز تهیه:10 سانتی متر چوب دارچین که به چند تکه خرد شده+4 عدد هل سبز+3 عدد هل سیاه یا قهوه ای 4 قاشق چایخوری میخک پودر شده+4 قاشق چایخوری جوز هندی پودر شده+4 قاشق چایخوری دانه فلفل سیاه+4 قاشق چایخوری رازیانه+3 عدد برگ بو

ابتدا به کمک پشت چاقوی آشپزخانه هل سبز و قهوه ای رو له می کنیم و دانه های داخل هل ها رو خارج می کنیم.ماهیتابه رو روی حرات ملایم می گذاریم و دارچین ، دانه های هل ، پودر میخک ، دانه های فلفل سیاه ، رازیانه و برگ بو رو کمی برشته می کنیم.

بعد ماهیتابه را از روی حرارت بر می داریم و پودر جوز هندی رو اضافه می کنیم و هم می زنیم. همه مواد را پس از سرد شدن به کمک ماشین آسیاب پودر می کنیم. ادویه را در ظرف در داری که هوا نفوذ نکنه می ریزیم. این ادویه رو می تونیم به مدت 1 سال در یخچال نگهداری و استفاده کنیم.



▲ادویه و سبزی های معطر:

اضافه‌کردن ادویه‌جات و سبزی‌های معطر به رژیم غذایی می‌تواند برای سلامت شما مفید باشد "افزودن این گیاهان معطر به غذاها می‌تواند به حفظ وزن طبیعی کمک می‌کند.

به علاوه آنها می‌توانند به پیشگیری از برخی سرطان‌ها کمک کنند، و حتی فشارخون را کاهش دهد، به کنترل قند خون کمک کند و سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد."


با جایگزینی چاشنی‌های معمول که حاوی قند،نمک، و چربی هستند با این گیاهان معطر می‌توان هم به حفظ سلامتی کمک کرد و همه به غذا رایحه بخشید.


این 10 نکته را برای انتخاب بهترین گیاهان معطر

• نمک را با گیاهان معطر جایگزین کنید.گیاهان معطری مانند مرزنگوش، آویشن، رزماری، جعفری و سیر می‌توانند رایحه‌ طبیعی غذاها را بیرون بکشند.

• از سیر تازه استفاده کنید. سیر می‌تواند فشارخون و کلسترول را پایین بیاورد.

"برای به دست آوردن حداکثر منافع لازم است دست کم سه پر سیر متوسط تازه در روز مصرف کنید. سیر خشک یا سیری که مدت‌ها مانده باشد، خواص خود را از دست می‌دهد."


• رزماری بخورید. رزماری حاوی مواد آنتی‌اکسیدانت است که تصور می‌رود حافظه را بهبود بخشد و احتمالا به پیشگیری از سرطان کمک کند.


• با کمک ریحان، مرزنگوش و رزماری با سرماخوردگی مبارزه کنید.

اسانس‌های روغنی موجود در این گیاهان ممکن است بتواند در مبارزه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا به شما کمک کند.

• سرفه مزمن را با آویشن درمان کنید. زیک می‌گوید: "منافع بهداشتی آویشن بی‌نظیر هستند. این گیاه به طور سنتی برای درمان سرفه، حتی سیاه‌سرفه استفاده می‌شده است."


• برای کمر درد زردچوبه بخورید. پژوهشگران دریافته‌اند که ماده‌ای به نام کورکومین که در زردچوبه یافت می‌شود، دارای خواص ضدالتهابی است. زردچوبه می‌تواند به تنهایی، و اضافه‌شده به ادویه کاری مورد استفاده قرار گیرد.


• با کاری با سرطان بجنگید. همچنین معلوم شده است که کورکومین باعث کوچک‌شدن پولیپ‌های روده بزرگ پیش‌-سرطانی می‌شود.


• از "ادویه‌ گرم" برای کاهش فشارخون استفاده کنید. ادویه گرم مانند زنجبیل،جوز بویا، دارچین،فلفل شیرین،فلفل سیاه و فلفل قرمز باعث حرکت خون از قسمت‌های مرکزی بدن به پوست می‌شوند. به گفته دکتر زیک این وضعیت باعث می‌شود خون به صورتی یکنواخت‌تر در سراسر بدن پخش شود و ممکن است فشارخون بالا را نیز کاهش دهد.


• برای تسکین معده زنجبیل بخورید. موادی به نام جینجرول‌ها که در زنجبیل وجود دارند می توانند به کنترل تهوع کمک کنند.


• شکر را با ادویه جایگزین کنید. ادویه‌جاتی مانند دارچین و جوز بویا را به جای شکر برای شیرین کردن تنقلات استفاده کنید.
















دورمچم به جای ساعت یکنوار مشکی بستم
تا همه بفهمن من از همه هر چه زمانو متعلق به زمان است بیزارم
من هم روزی قلبی داشتم
که توسط مردمانی ازمیان شما شکست و شکست تا سنگی شد
واکنون روزگاریست که شیطان فریاد میزند..
انسان پیدا کنید سجده خواهم کرد...


=====ஜ۩۞۩ஜ=====

15-11-1391 08:06 ب.ظ
 


[-]
پاسخ سریع
پیام
پاسخ خود را برای این پیام در اینجا بنویسید.


کد تصویری
royalfuns
(غیر حساس به بزرگی و کوچکی حروف)
لطفاً کد نشان داده شده در تصویر را وارد نمایید. این اقدام جهت جلوگیری از ارسال‌های خودکار ضروری می‌باشد.

موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  انواع سالاد میوه سرآشپز 0 91 07-06-1392 10:44 ب.ظ
آخرین ارسال: سرآشپز
  طرز تهيه الويه اما از نوع رژيمي (+عكس) Friga 0 199 07-10-1391 12:47 ق.ظ
آخرین ارسال: Friga

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان