گياه كنجد و خواص دارويي و درماني آن - تالار گفتمان آذر فروم





دعوت به همکاری با آذر فروم

 

گياه كنجد و خواص دارويي و درماني آن
زمان کنونی: 15-09-1395،01:59 ب.ظ
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: sahari
آخرین ارسال: sahari
پاسخ: 1
بازدید: 108

 
 
رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

موضوع: گياه كنجد و خواص دارويي و درماني آن
ارسال: #1
گياه كنجد و خواص دارويي و درماني آن
پست‌ها: 286
تاریخ عضویت: 06 بهمن 1391
اعتبار: 69
حالت من: انتخاب نشده
آخرین ویرایش در 15-12-1391 02:39 ق.ظ توسط sahari
گیاه کنجد
یک گياه علفي يك ساله استوائي است كه ارتفاع آن به 1-2 متر مي رسد . ريشه اصلي كنجد در زمين اندكي رشد مي كند ، يك ساقه عمود و بلند پديدار مي شود که با كرك پوشيده شده. برگهای بيضي شكل يا نوك تيز هستند و در هر دو طرف كرك و پرز دارند. گلهاي كنجد بنفش يا سفيد هستند و در انتهاي ساقه ، غلافهايي به طول 3 سانتيمتر، حاوي تعداد زيادي دانه كنجد هستند. دانه ها كوچك حدود 3.5 ميليمتر طول دارند.در رنگهاي متنوعي از زرد متمايل به سفيد تا قرمز ، قهوه اي يا سياه دیده می شوند. دانه هاي خشكي كه مغز آن، مزه دلپذيري دارند و موقعي كه در ماهي تاوه بو داده مي شوند طعم آن افزايش مي يابد. 

دانه هاي كنجد وقتي پوست كنده مي شوند رنگ قهوه اي روشن مايل به زرد يا شيري دارند.اگر آنها با پوست باشند دانه هاي سياه كمترمورد استفاده قرار مي گيرند و رايحه وعطر آنها بيشتر ازدانه هاي كنجد سفيد است.


خواص:

دانه هاي كنجد حاوي موادچربي، آنتي اكسيدانها ، روغن كنجد ، مواد پروتئيني ، اسيد آمينه ، سلولز ، موادمعدني وكلسيم مي باشند.. بدين ترتيب دانه هاي كنجد بسيار مغذي و مقدار بسيار پرارزشي انرژي دارند.

درمان ها:

كنجد خواص درماني چشمگيري دارد.دانه هاي كنجد بسيار پر انرژي و محرك نیروی جنسی هستند. دانه هاي كنجد در تغذيه مورد استفاده واقع مي شوند، يا آن را بر روي نان مي پاشند. از دانه هاي كنجد سفيد از طريق فشار سرد ، روغني به دست مي آيد كه داراي ارزش غذایی بالا و داروي مقوي قوای جنسي است . این روغن همچنین برای براي ماساژ اندام ها به کار گرفته میشود. علاوه بر این كنجد باروري را نيز افزايش مي دهد.

، و يا نيز از تأثير منقش كردن آن ، كه بر روي مواد غذايي مختلف پاشيده مي شود استفاده مي كنند.

منبع غني اسيد آمينهً كنجد رشد تومورها را متوقف مي كند و به رفع مسموميت كبد و كليه ها و بهبود سيستم ايمني بدن كمك مي كند.


كنجد در درمان بي خوابي موثر بوده ، خاصيت ضد ورم مفاصل و رماتيسم وهمجنين خاصيت ضد سرطان دارد.

خواص ضد قارچ و ضد باكتري از ديگر تأثيرات آن است ،

روغن كنجد درجلوگيري از فساد دندان كاربرد دارد . همچنین در درمان التهاب و تورم لثه مفید است . بعد از شستن دندان ، موقع شب 2 تا3 قطره از روغن كنجد بر روي لثه بگذاريد .لثه ها را به آرامي ماساژ دهيد و براي يك دوره حد اقل 3 ماهه هر شب درمان را تكرار كنيد.

روغن كنجد در لوازم آرايشي و همچنین براي ساختن صابون به كار مي رود.

برگهاي كنجد سرشار از مواد لعابي هستند كه در گذشته با ديگر گياهان براي درمان اسهال خوني و وبا به كار برده مي شدند.


مخلوطها

روغن كنجد با فشار سرد گرفته شده كه باعث نگهداري تركيبات خوشبو مي شود و روغن كنجد بايد چنان به دقت گرم شود كه اثر آن از بين نرود اين نوع روغن براي تهيه كردن سالاد آماده مي شود. روغن كنجد از دانه اي گرفته مي شود كه قبل از سرد شدن تحت فشار، در ماهي تاوه داغ مي شود.در 60 تا 80 درجه سانتيگرادسرد مي شود و به منظور حذف اسيدهاي چرب تصفيه مي شود. مارگارين از روغن تصفيه شده كنجد به دست مي آيد.


شير كنجد: ازيك فنجان كنجد ، يك چهارم فنجان عسل و سه فنجان شيري كه مخلوط شده تر كيب شير كنجد بدست مي آيد. تركيبات مخلوط شده در ماشين مخلوط كن ريخته و بعد از حاضر شدن به صورت سرد مصرف مي شود.
آرد كنجد : از دانه هاي كنجد آرد كنجد گرفته مي شود.سرشار از اسيد آمينه است و 3 برابر شير كلسيم دارد. دانه هاي كنجد در شرق آسيا به عنوان چاشني مخصوصاًدر غذاهاي كره وژاپن به كار مي رود حلواي كنجد از دانه هاي كنجد گرفته مي شود.آرد كنجد يا كنجد به خوبي در سالادها ، خوراكهاي مرغ يا گوشت و سبزيجات پخته شده به كار رفته و همچنين در معطر ساختن پنير ، سالادهاي تخم مرغ ، سسسهايي كه اساس آن كره يا نان معطر هست كاربرد دارد.


کنجد و خواص دارويي آن    



خواص دارويي کنجد

کنجد گياهي است يک ساله با ارتفاع حدود يک متر که قسمت انتهايي ساقه آن پوشيده از کرک است . برگ هاي آن بيضي ، باريک و نوک تيز است . گل هاي آن به رنگ سفيد يا قرمز، به طور تک تک در کناره برگ هاي قسمت انتهايي ساقه ظاهر مي شوند .
تاريخ مصرف کنجد:

متجاوز از پنج هزار سال است که انسان به خواص معجزه آساي کنجد پي برده است . پهلوانان قديم آنرا براي زياد کردن زور مي خوردند و امروز هم در بين قهرمانان ترکيه قابل توجه است و داراي ارزش زيادي مي باشد .

هنديها بيش از ساير اقوام براي اين گياه خاصيت و اثرات معجزه آسا قائلند و آنرا زياد کننده قدرت و عامل طول عمر مي شناسند و روي اين اصل آنرا در تشريفات مذهبي زياد مي خورند و همانطور که ما ايرانيان خرما و انجير خيرات مي کنيم آنها کنجد و شيرينهايي که با کنجد درست کرده اند خير مي نمايند وبدون ترديد علت طول عمر در بين مرتاضين و بعضي از دهاتيهاي هندي خوردن کنجد است .

خوردن اين گياه از قديم درايران معمول بوده است ، نانوايان مغز آن را روي نان مي پاشيدند و آن کاري است که الان هم بايستي معمول شود .

حلواسازان آنرا به کار مي بردند که متاسفانه امروز ترک شده است . روغن کنجد دير فاسد مي شود و سابقا خوردن آن بسيار معمول بوده و هنوز هم معمول است .

شير کوبيده ي آن و گياههاي ديگر را جهت رفع سوزش معده مفيد مي دانستند و معتقد بودند ترشي معده را کم مي کند و سودا را از بين مي برد . آب برگ کنجد براي تقويت مو و بلند شدن آن تاثير نيکوي دارد و براي اين کار بايستي آب آن را با کوبيدن يا فشار گرفت و به سر ماليد .

ميوه اين گياه به صورت کپسول و محتوي دانه هاي کوچک و مسطح و بيضوي است که دانه کنجد ناميده مي شود و قسمت مورد استفاده اين گياه است .

وطن اصلي کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است . در حال حاضر چين بزرگترين توليد کننده کنجد در دنيا مي باشد . هندوستان و حبشه از نظر توليد، بعد از چين قرار دارند . در ايران نيز مقداري کنجد توليد مي شود که بيشتر آن به مصرف تهيه روغن و حلوا ارده مي رسد.

ترکيبات شيميايي



کنجد داراي پروتئين ، ويتامين هاي B , D , E , F1 و لسيتين (LECITHIN) مي باشد . مقدار روغن آن در حدود ??% است. روغن کنجد مرکب از حدود ??% اسيدهاي چرب اشباع نشده مانند لينولئيک اسيد ،‌اولئيک اسيد و مقداري اسيدهاي چرب اشباع شده مانند اسيد پالمتيک و آراشيديک اسيد مي باشد .


روغن کنجد يکي از روغن هاي اشباع نشده و مفيد براي بدن است که در آمريکاي شمالي و کانادا به مقدار زياد مصرف مي شود ، زيرا اين روغن نه تنها کلسترول خون را افزايش نمي دهد، بلکه آن را کاهش نيز مي دهد .

براي تهيه روغن کنجد معمولا دانه ها را مي شويند تا رنگ روي آن از بين برود. سپس دانه ها را آسياب کرده و در آب مي ريزند تا پوست آنها روي آب بيايد . بعد از گرفتن پوست، دانه ها را خشک کرده و در آب جوش مي ريزند و خمير مي کنند . اين خمير را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود . اين روغن را روغن سرد مي نامند و از تفاله باقيمانده تحت اثر فشار و گرما روغني بدست مي آيد که به نام روغن گرم معروف است که البته ارزش غذايي روغن سرد را ندارد .

تفاله باقيمانده از اين مرحله را معمولا براي علوفه دام ها به کار مي برند . خصوصاً اين تفاله از نظر داشتن مواد پروتئيني ، غذاي خوبي براي گاوهاي شيرده است .

اگر مي خواهيد از روغن کنجد استفاده کنيد دقت کنيد که روغن سرد باشد که به نام FIRST COLD PRESSED”" معروف است ، زيرا در اثر حرارت دادن، روغن کنجد خواص خود را از دست مي دهند .
خواص مفيد کنجد براي سلامتي بدن



از نظر طب قديم ايران، کنجد گرم است . کنجد بسيار مغذي است و در اکثر کشورهاي فقير به عنوان جانشين گوشت بکار مي رود . خواص مفيد کنجد به شرح زير است :

?) براي چاق شدن و تقويت نيروي جنسي موثر است.

?) براي رفع قولنج کنجد را آسياب کرده و با سرکه مخلوط کنيد و به مقدار نصف وزن کنجد ، مغز بادام پوست کنده را به آن اضافه کنيد. سپس آنها را پودر کنيد و هر روز به مقدار يک قاشق سوپ خوري از آن بخوريد .
?) کنجد گرفتگي صدا را از بين مي برد .
?) نرم کننده معده و روده است.
?) کره کنجد که در کانادا بنام تاهيتي معروف است و شبيه ارده مي باشد ، غذاي خوبي براي رشد بچه هاست.
?) برگ کنجد را اگر به سر بماليد، باعث رشد و سياهي موي سر مي شود.
?) ارده نرم کننده معده و روده هاست.
[عکس: icn_cl.gif]
کنجد فشار خون بالا را کاهش مي دهد.

?) کنجد ضد رماتيسم است.
??) براي رفع ناراحتي کيسه صفرا مفيد است.
??) دم کرده برگ کنجد، اسهال خوني را برطرف مي کند.
??) روغن کنجد براي رفع تنگي نفس ، سرفه خشک و زخم ريه مفيد است.
??) روغن کنجد سوزش ادرار را رفع مي کند.
??) از روغن کنجد به جاي روغن زيتون در سالاد استفاده کنيد.

??) کنجد با تمام فوايدي که دارد براي معده ي ضعيف مناسب نيست، زيرا هضم آن سنگين است . اين گونه اشخاص بايد آن را با عسل وسرکه بخورند .

ويتامين F چيست؟


ويتامين F يک اسيد چرب ضروري است که باعث تشکيل لايه هايي در پوست مي شود که از سلول هاي پوستي محافظت و از خشکي و خرابي پوست جلوگيري مي کند. همچنين باعث انتقال ساير ويتامين ها در پوست مي شود.

کنجد؛ تقويت‌کننده مو
هرچند نانوايي‌ها امروزه با پاشيدن چند دانه کنجد مشتريان خود را با عنوان نان کنجدي فريب مي‌دهند، اما اگر خوردن کنجد را در برنامه غذايي خود قرار دهيد، موهايي پرپشت و مقاوم خواهيد داشت.
متخصصان تغذيه مي‌گويند روغن کنجد علاوه بر تقويت موها، براي رفع تنگي نفس، سرفه خشک و زخم ريه هم مفيد است. همچنين سوزش ادرار را برطرف مي‌کند.

دم‌کرده برگ کنجد هم اسهال خوني را درمان مي‌کند و خوردن اين دانه گياهي براي رماتيسم، فشار خون بالا و ناراحتي کيسه صفرا مفيد است.

در طب سنتي براي رفع قولنج، کنجد را آسياب و با سرکه مخلوط مي‌کردند و با افزودن مغز بادام پوست‌کنده هر روز به مقدار يک قاشق سوپخوري ميل مي‌کردند.
ارده کنجد به همراه خرما غذايي مقوي براي رشد کودکان و همچنين کارگران يدي است. اين دانه‌هاي ريز سفيد و سياه، قواي جنسي را تقويت مي‌کند و نرم‌کننده معده و روده‌هاست.


خوردن يک قاشق غذاخوري کنجد موجب تامين ?? درصد از نياز کلسيم خانم‌ها شده و اگر آنها عادت به بلند کردن ناخن‌هايشان داشته باشند با مصرف کنجد ناخن‌هايشان محکم‌تر شده و ترک و شکنندگي بر روي اين عضو که جزئي از زيبايي انگشتان است ديده نمي‌‌شود.
به علاوه مصرف ? قاشق غذاخوري آن رساندن ? ميلي‌گرم روي را به بدن خصوصا پوست و مو و ناخن‌ها آسان مي‌کند.


شايد بدانيد که کمبود روي چه اثراتي بر زيبايي دارد آکنه را کمتر مي‌کند و از نازک شدن موها جلوگيري مي‌کند و مانع ريزش موها خصوصا در خانم‌ها مي‌شود و در ضمن به دليل توام شدن اين ماده مغذي با ويتامين E اين اثرات صد چندان شده و مي‌توان از خواص ضدچروک و سفيدکنندگي (ضدلک) اين ويتامين استفاده کرد.
چربي هاي موجود در کنجد

حتما مي‌دانيد که کنجد چربي بسياري دارد اما اين چربي از نوع گياهي و چند باندي است. اين روغن داراي اسيدهاي چرب ضروري است که در ساختمان پوست به عنوان يک جز اصلي محسوب مي‌شوند و در صورتي که کمبودي از اين مواد مغذي ايجاد نشود پوست کاملا يکنواخت و نرم و لطيف به نظر مي‌رسد و جالب است بدانيد که وجود همين چربي‌هاست که اگر با يک منبع پروتئيني دريافت شود (کنجد به همراه چربي پروتئين قابل توجهي دارد) به ترميم موهاي آسيب ديده پرداخته و از خشکي بيش از حد اين عضو نيز جلوگيري مي‌کند و موجب راحتي افرادي مي‌شود که سال‌هاست از خشکي مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ کردن موهاي خشکشان مي‌هراسند.

امروزه از روغن کنجد خصوصا کنجد سياه در تهيه انواع فراوده‌هاي آرايشي و بهداشتي خصوصا محصولاتي که براي رفع انواع خشکي‌ها تجويز مي‌شوند استفاده مي‌شود.

معمولا در ترکيب انواع کرم‌ها و ماسک‌ها و شامپو‌هاي ترميمي از اين روغن استفاده شده تا خاصيت درماني آنها چند برابر شود. در آخر شما را با ماسکي که با روغن کنجد تهيه مي‌شود و براي تقويت موهاي خشک و آسيب‌پذير توصيه مي‌شود آشنا مي‌کنيم.
قبل از هر چيز بايد بگوييم که شما مي‌توانيد از اين ماسک بسته به موهايتان هفته‌اي ?تا? بار بعد از شستشوي آنها در حمام استفاده کنيد.


مواردي که در تهيه اين ماسک استفاده مي‌شوند شامل:
روغن کنجد? قاشق غذاخوري

زرده تخم‌مرغ? عدد
شير? قاشق مربا خوري
آرد جوانه گندم? قاشق غذا خوري
ابتدا مواد را کاملا مخلوط کرده و بعد از شستشوي موها در حمام اين ماسک را بر تمام مو خصوصا پوست سر قرار داده و کاملا با دو دست ماساژ دهيد. هر قدر ماساژ بيشتر باشد مواد آسان‌تر نفوذ مي‌کنند.


سپس با گذشت ?? دقيقه آنها را با آب ولرم آبکشي نماييد. در ضمن اگر مي‌خواهيد مقدار زيادي از کنجد خام را به مدتي بيش از يک سال نگهداري کنيد بايد آن‌را در داخل ظرف شيشه‌اي خشک و درب‌دار و دور از هر گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشيد ذخيره نماييد.
هميشه به خاطر داشته باشيد که در تکرار هر توصيه و عادتي زياده‌روي نکنيد حتي اگر اين توصيه از سوي متخصصين مهم تلقي شود.
نکاتي جالب از کنجد:
مخلوط کردن برگ کنجد با حنا جهت مشکي کردن مو نيز نتايج نيکو دارد و نيز جوشانده برگ آن براي دراز شدن و مشکي شدن مو نافع است .

روغن کنجد براي جلاي مو بسيار مفيد و بهترين روغنهاست . دهاتيهايي که هنوز روغن کنجد مي خورند عمر زيادتري مي نمايند و تا هشتاد سالگي تقريبا جوان هستند . براي اولين بار چند دانشمند فرانسوي در ترکيه به خواص معجزه آساي اين گياه پي برده و مصرف آنرا در اروپا معمول کردند و امروز غذاهاي اختصاصي از آن مي سازند و مي فروشند و اکنون ترکيبي از آن به نام تامينا معروف مي باشد ودر فرانسه معمول است . تامينا لغتي است ترکي به معني کنجد و ترکيبي از آن است .

در سال ???? يک دانشمند آمريکايي که درهند به خواص معجزه آساي اين گياه پي برده بود يک سلسله امتحانات علمي را درباره آن شروع نمود و به اين موضوع پي برد که اين گياه داراي مواد سفيده اي و چربي است و از همه مهمتر اينکه مواد سفيده اي اين گياه به طور خام نيز قابل هضم است و داراي پانزده نوع مواد سفيده اي است و براي کساني که نمي خواهند گوشت بخورند خوردن آن تقريبا واجب است و مي توان آن را گوشت گياهي ناميد . لسيتين اين گياه حتي از باقلاي هندي بيشتر است .

لسيتين چربي فسفر داري است که وجود آن براي نسوج و اعصاب نهايت لزوم را دارد ؛ و مغز و غدد انسان احتياج زيادي به آن دارد . تقويت قوه حافظه بشر احتياج زيادي به اين ماده دارد و تقريبا ?? درصد مغز از لسيتين ساخته شده است و مغز انسان بيش از ساير حيوانات ازاين ماده دارد و سر موفقيت بشر و پيشرفت آن در عالم تمدن مرهون همين لسيتين است که در گوشت و زرده ي تخم مرغ و گياههايي مانند : باقلاي چيني ، ماش ، قره ماش ، خرفه ، و کنجد وجود دارد .

در امتحانات تشريحي ثابت شده که بيماران فکري در اعصابشان مقدار لسيتين پايين آمده است و در نتيجه خوردن اکسير لسيتين يه سرعت معالجه مي شوند ، کليمي ها کنجد زياد مي خورند و زياد زيرک مي باشند. کنجد معدن مواد معدني قابل جذب است و داراي ؛ منيزيم، کلسيم ، آهن ، سيليس ، آلومينيوم ، کورم ، مس ، نيکل ، سديم و چندين فلز و شبه فلز ديگر است . اثر کنجد بيشتر در اثر داشتن ويتامينهاي زياد آنست مخصوصا ويتامينهاي ب و ويتامين هاي ف که فراوان دارد .
برتر از همه داروها

غذايي که بر هر دارويي ترجيح دارد کنجد است که تقريبا بيشتر مواد مورد ساختمان بدن را داراست . لذا يک غذاي قيمتي و پر ارزش براي انسان متمدن است . داراي خواص گوشت است ولي ضرر آن را ندارد .

قوت ، جواني ، تعادل زندگاني و صحت را به انسان مي بخشد . طعم گواراي آن مورد توجه شکم پرستان مي باشد و به خوبي آساني براي انسان در هر سني که باشد قابل هضم است . کنجد براي زن ، مرد ، بزرگ و کوچک براي ادامه ي حيات و طول عمر مفيد است ، اثر آن در تعويض سلولهاي کهنه ي بدن بسيار سريع است و در تسهيل تفکر عمل آن قابل تحسين است و در رفع آلامي مانند : سرطان ، سل ، کم خوني بي نظير مي باشد . در زندگاني جديد که فکر بشر بيش از ساير اعضاي بدن او به کار مي رود کنجد از نان واجبتر است .

خلاصه کنجد غذاي کساني است که مي خواهند عمر زياد توام با سلامتي داشته باشند . بهترين وسيله راحتي و بيمه کننده جواني شما کنجد است .
خواص درمانی كنجد :

كنجد خواص درمانی چشمگیری دارد. منبع غنی اسید آمینه كنجد رشد تومورها را متوقف می كند و به رفع مسمومیت كبد و كلیه ها و بهبود سیستم ایمنی بدن كمك می كند.

كنجد در درمان بی خوابی موثر بوده، خاصیت ضد ورم مفاصل و رماتیسم و همجنین خاصیت ضدسرطان دارد. خواص ضد قارچ و ضد باكتری از دیگر تأثیرات آن است.

روغن كنجد در جلوگیری از فساد دندان كاربرد دارد. همچنین در درمان التهاب و تورم لثه مفید است. برگ های كنجد سرشار از مواد لعابی هستند كه در گذشته با دیگر گیاهان برای درمان اسهال خونی و وبا به كار برده می شدند.

آرد كنجد سرشار از اسید آمینه است و 3 برابر شیر كلسیم دارد. آرد كنجد یا كنجد به خوبی در سالادها، خوراك های مرغ یا گوشت و سبزیجات پخته شده به كار رفته و همچنین در معطر ساختن پنیر، سالادهای تخم مرغ، سس هایی كه اساس آن كره یا نان معطر هست كاربرد دارد.

كنجد معدن مواد معدنی قابل جذب است و دارای ؛ منیزیم، كلسیم، آهن، سیلیس، آلومینیوم، كروم، مس، نیكل، سدیم و چندین فلز و شبه فلز دیگر است. اثر كنجد بیشتر در اثر داشتن ویتامین های زیاد آن است بویژه ویتامین های ب و ویتامین های ف كه فراوان دارد.

كنجد تقریبا بیشتر مواد مورد ساختمان بدن را داراست. لذا یك غذای قیمتی و پر ارزش برای انسان است كه دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را ندارد .

كنجد قوت ، جوانی ، تعادل زندگانی و صحت را به انسان می بخشد. اثر آن در تعویض سلول های كهنه ی بدن بسیار سریع است و در تسهیل تفكر عمل آن قابل تحسین است و در رفع آلامی مانند: سرطان ، سل ، كم خونی بی نظیر است .
















اینجا جایی است که وقتی زانوهایت را
از شدت تنهایی بغل گرفته ای به جای
همدردی برایت سکه می اندازند
چه عجیب مردمانی!!!!!!
15-12-1391 02:38 ق.ظ
 


[-]
پاسخ سریع
پیام
پاسخ خود را برای این پیام در اینجا بنویسید.


کد تصویری
royalfuns
(غیر حساس به بزرگی و کوچکی حروف)
لطفاً کد نشان داده شده در تصویر را وارد نمایید. این اقدام جهت جلوگیری از ارسال‌های خودکار ضروری می‌باشد.

موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص ماهی در طب سنتی Friga 0 89 30-09-1392 12:54 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  خواص گیاه پنج انگشت و موارد مصرف آن Friga 0 111 27-09-1392 11:13 ق.ظ
آخرین ارسال: Friga
  خواص نخود در طب سنتی ایران Friga 0 101 21-09-1392 05:39 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  خواص دارويي گياه گزنه sahari 0 97 15-12-1391 02:32 ق.ظ
آخرین ارسال: sahari
  فشار خونی ها روغن زیتون مصرف کنند خواص گیاهان دارویی فشارخونی‌ها روغن زیتون مصرف sahari 0 89 15-12-1391 02:29 ق.ظ
آخرین ارسال: sahari

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان