مشکلات سفره ی خانواده ی ایرانی امروز - تالار گفتمان آذر فروم





دعوت به همکاری با آذر فروم

 

مشکلات سفره ی خانواده ی ایرانی امروز
زمان کنونی: 13-09-1395،05:09 ب.ظ
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: sahari
آخرین ارسال: sahari
پاسخ: 1
بازدید: 135

 
 
رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

موضوع: مشکلات سفره ی خانواده ی ایرانی امروز
ارسال: #1
مشکلات سفره ی خانواده ی ایرانی امروز
پست‌ها: 286
تاریخ عضویت: 06 بهمن 1391
اعتبار: 69
حالت من: انتخاب نشده
[عکس: N_8903.jpg]




- زرشک پلو بامرغ و سبزی پلو با ماهی، از غذاهای بسیار سرد هستند که بلغم زا وسودازا هستند (یعنی به مرور زمان و در صورت مصرف زیاد غلظت خون ایجاد خواهند کرد و اخلاط نابجا ومضر در بدن ایجاد خواهند کردماهی، مرغ، برنج، زرشک، رب، سالاد، ماست، ابلیمو، سیب زمینی، باقلا، و روغن نباتی، همگی سرد و بلغم زا هستند که چنین غذاهایی کمتر مصرف می شوند وهمراه آن ها حتماً باید ادویه ی گرم وگرمی ها نظیر فلفل سیاه، کنجد، عسل، سیاه دانه، زنجبیل، و اویشن مصرف شود.

2- عدسی غذایی سودازاست وغلظت خون ایجاد می کند نخود صفرا زا و خون ساز است. در طب سنتی لوبیا جایگاه چندانی در تغذیه ندارد ودر عوض نخود بسیار مورد تأکید است و حکما سم زدایی از بدن، افزایش توان جنسی، افزایش حافظه، تقویت قلب، خون سازی، استخوان سازی، جلوگیری از سفیدی موها، و ده ها خاصیت دیگر را برای نخود قائل می باشند. نخود حرارت غریزی (نیروی حیاتی و انرژی ذاتی ) را افزایش می دهد و جوانی را پایدار می کند به همین دلیل در تغذیه ی سنتی ایرانیان نخود جایگاه ویژه هی داشته ونخود اب، اب گوشت، وانواع خورشت ها، و آش ها مکرراستفاده می شده است ووامروزه بر عکس شده و مصرف لوبیاروز به روز بیشتر و گسترده تر و مصرف نخود روز به روز محدود تر وکمتر می شود.

3- حذف سبزی وجایگزینی انواع سالادها نیز صحیح نیست. طبق توصیه ی اهل بیت (ع)سبزی ارایش و زینتو برکت سفره است. طبع سبزی ها عمومأگرم است وهضم غذارا بهتر می کند. دارای فیبر بوده که مانع یبوست است ومواد معدنی سرشار وویتامین های متنوعی دارد. سالادهای مرسوم (نظیر خیار، گوجه، کاهوو. . . )بلغم زا هستند وبر خلاف تفکر مرسوم هضم غذارا مختل می کنند !

نفخ ایجاد کرده واخلاط مضر در بدن تولید خواهند کرد. خصوصأ که روی سالادها سس مایونز (ماده ای بسیار سمی ومضر که در جای خود به ان اشاره می کنیم )هم اضافه می شود.

4- خوردن ماست همراه با گوشت وغذای گوشتی بسیار مضر است و طبق گفته ی حکماخلط خام و بلغم فراوان تولید خواهد کرد. یکی از مهم ترین علل ویتیلیگو (برص و لک و پیس)از نظر طب قدیم مصرف ماست همراه با گوشت ذکر شده است.

5- مصرف پنیر به تنهایی بلغم زا ومضر است بهتر است پنیر شبها وهمراه گردو مصرف شود. پنیر را می توان به همراه زیره ی سیاه و سیاه دانه مصرف کرد. نان وپنیر خوردن به تنهایی در صبحانه بلغم زاست وفردرا دچار رخوت وسستی، بی حالی، و خواب الودگی، کندی در یادگیری وکاهش تمرکز ذهن خواهد کرد(قابل توجه دانش آموزان ودانش جویانی که صبحانه نان وپنیرمیل کرده ودرساعات 10-12 صبح سر کلاس دچار چرت و خواب الودگی می شوند. )

6- لبنیات خالی مضر است. پنیر باکردو یاسیاه دانه یازیره، شیرباگلابیاعسل یاهلیادارچین، ماستباسیاه دانه یاشیره ی انگور یا نعناع و گل سرخ و بالاخره کره باعسل باید میل شود.

7- حذف سرکه از سبد غذایی خانواده ی ایرانی : این مورد یکی از بزرکترین ظلم هایی است که متاسفانه توسط گروهی از پزشکان دامن زده می شود. تحت این عنوان که سرکه برای اعصاب مضر است و سبب زخم و ورم معده می شود !رسول خدا(ص) می فرمایند :در خانه ای که سرکه باشد فقر یافت نمی شود. سرکه جزء ثابت خوراک سفره ی امام علی بن ابی طالب بوده است طبق تحقیقات طب نوین، سرکه در کاهش کلسترول، چربی خون، وقندخون نقش بسزایی دارد. سرکه سبب وازودیلاتاسیون عروق و بهتر شدن جریان خون در رگ ها یبدن می شود. سرکه به هضم غذا کمک می کند وبر طرف کننده ی صفراست. سرکه ضد عفونی کننده غذا واز بین رفتن رسوبات و املاح مضر ان هاست. طبیعت سرکه سرد است و اگر فرد سوداوی و بلغمی در مصرف ان زیاده روی کند، سبب ضعف اعصاب، بیحالی، وافت فشار خون می شود وممکن است مضراتی داشته باشد. بهتر است این ا فراد سرکه را با عسل یا شیره (سکنجبین، وسرکهشیره) مخلوط کرده ومیل کنند که ترکیبی اصلاح شده است و دیگر عوارض سرکه را نخواهد اشت. ترشی ها جایگزین های خوبی برای سرکه هستند. زکریای رازی در رساله ی "سکنجبینه"بیش از یک هزار نوع سرکه و سکنجبین معرفی کرده که هر کدام فرمول ساخت ویژه ای داشته و موارد مصرف و کاربرد های در مانی هرکدام را به طور مفصل تشریح نموده است.

8- وعده ی غذای ظهر از نظر طب سنتی و طب اسلامی سودازا و مضر است وسبب غلظت خون می شود. در طب اسلامی توصیه به دو وعده غذا خوردن شده است یکی صبح ودیگری عصر وغروب یا ابتدای شب، (در تابستان ها غذای ظهر ضرر بیشتری نسبت به زمستان دارد) فرمول دیگر غذا خوردن طبق دستور امام رضا(ع) این است:روز اول صبحانه و شام وروز، سه وعده غذا میل شود.

9- تنوع خواری و مصرف اقلام متعدد و متنوع در یک وعده ی غذایی کاری غلط است و از نظر طب اسلامی مضر است وسبب به هم خوردن تنظیم دستگاه گوارش می شود. زمانی که تنوع اقلام یک وعده ی غذا از دو-سه مورد فراتر می شود. سیستم اخلاطی و انزیم های هاضمه دچار سردرگمی و اختلال شده و هضم غذا ناقص خواهد شد. یکی از رموز ((طول عمر))از نظر طب سنتی، ساده غذا خوردن و تنوع کم اقلام غذاهای سر سفره، ذکر شده است.

10- ریزه خواری و جزء خواری نیز در طب سنتی، برای دستگاه گوارش مضر محسوب می شود. وعده های متعدد اما کوچک غذا خوردن ( به ویژ ه اگر اقلامی نظیر پفک، و چیپس، و کیک و. . . ) باشد سبب استهلاک بیشتر دستگاه گوارش و طول عمر کمتر می گردد (تنوع خواری وریزه خواری در طب جدید نه تنها مضر معرفی نشده است بلکه مفید شمرده شده است ! ) مثالساده ای می زنیم:شما اگر در یک روز اتومبیل خود را یک بار روشن کنید و صد کیلومتر رانندگی کنید، به مراتب استهلاک کمتری خواهد داشت تا ان را بارها روشن کرده ولی هر بار صد متر و پنجاه متر رانندگی کنید.

11- آجیل ها برای کاهش چربی خون و غلظت خون سلامت کبد و قلب و افزایش کارکرد مغز بی نهایت مفید و لازم می باشند. طبق تحقیقات محققین آمریکایی بهترین آجیل ها به ترتیب بادام درختی، گردو، و فندوق است(درست منطبق بر دیدگاه حکمای سنتی ایران ) مصرف روزانه ی یک مشت اجیل بین پنج تا پانزده سال به طول عمر شما می افزاید. در سنت ایرانیان مصرف آجیل فراوان بوده ودر مهمانی ها و شب نشینی ها، اجیل بسیار مرسوم بوده است. ) مصرف روزانه 7-21 عدد بادام، (البته مغز نشده به طوری که خودمان ان را بشکنیم. زیرا گردو و بادام بعد از جدا شدن از پوسته ی خود پس از چند روز، درصد قابل توجهی از خواص خودرا از دست می دهند. )جهت پاک سازی کبد، تقویت استخوان، رشد قد اطفال، وافزایش هوش و حافظه توصیه می گردد. اجیل ها به غلط، برای کبد مضرمعرفی شده است که به هیچ عنوان این طور نیست و فقط در طبایع صفراوی مزاج مصرف ان باید محدودتر باشد. (تفت و بو دادن اجیل ها خاصیت ان هارا کمتر می کند. )

12- باور غلط و مصطلح دیگری که باز از سوی برخی پزشکان ما تقویت می شود، مضر بودن ادویه برای کبد است !

طبیعت ادویه گرم و خشک است و تنها مورد احتیاط ان در طبایع صفراوی که خود گرم و خشک هستند ونیز افرادی که کبد گرم دارند می باشد. مصرف ادویه همراه غذاها در طبایع سرد عامل فعال شدن کبد و کارکرد منظم دستگاه گوارش خواهد بود. ادویه سبب تعدیل بلغم اضافی معده و رطوبت های نابجای دستگاه گوارش شده و با مصرف بلند مدت و مداوم، بلغم و سودای نا بجای بدن نیز کاهش یافته که در تخفیف و درمان بیماری بلغمی و سوداوی بسیار موثر است. "بیماری های نظیر آرتروز، درد مفاصل، نفخ معده، کاهش حافظه، صرع، شب ادراری، عفونت های زنانگی، و افسردگی، و. . . " بالاترین مصرف زنجبیل در دنیا مربوط به کشورهای اروپایی است و امروزه ثابت شده است که زنجبیل در مهار اترواسکلر وزیس (انسداد عروق ) و حل کردن لخته های خون وکاهش غلظت کاملا موثر است. مهم ترین علت نفخ معده، مصرف سردی ها با غذا نظیر خیار، کاهو و ماست و. . . است که برای حل این موضوع، مصرف ادویه با غذاهایی مثل کنجد خام و عسل، فلفل سیاه، پودر اویشن با ماست، سیاهدانه، زنجبیل، زیره ی سیاه و. . . توصیه می شود.

13- مصرف هندوانه، خربزه، طالبی، و انگور به همراه غذاها سوء هاضمه و اخلاط فاسد تولید می کند. تنها میوه ای که همراه غذا مجاز به مصرف است، انار و زیتون است و جالب است که بدانیم مصرف انار و زیتون به تنهایی از دید گاه حکمای طب سنتی مضر است. به طور کلی میوه ها بهتر است تنها مصرف شود.

14- هر غذایی در طب سنتی دارای یک یا چند مصلح می باشد. منظور از مصلح یعنی نوعی ماده غذایی یا گیاه دارویی که مصرف ان به همراه غذای مورد نظر، در اصلاح و تعدیل عوارض جانبی احتمالی ان غذا، موثر خواهد بود وهضم غذا را بهتر خواهد کرد و خواص و فواید غذا، جذب غذا و تاثیر غذا را در بدن و ارگان های مربوطه مضا عف خواهد کرد. در تغذیه ی سنتی ایرانیان مصرف مصلحات به طور کامل مراعات می شدهو تقریبا

غذا و میوه ای یافت نمی شود که بدون مصلحات مصرف شود. مثلا کاهو و سکنجبین، خیار با نعناع یا گل سرخ، ماست با شیره، برنج با زیره ی سیاه، دوغ با کاکوتی یا اویشن، چای با ابلیمو، تخم مرغ با دارچین، ارده باشیره ی انگور، عدسی با گلپر، آش جو با فلفل سیاه، آ بگوشت و پیاز، کباب با سماغ، ماهی با گردو یا فلفل سیاه، سیر یا خرما و. . . مصرف میشده است. امروزه تقریبا مصرف این مصلحات با غذاها کنار گذاشته شده است که این خود سبب کاهش کم و کیف جذب و هضم غذا خواهد شد. فهرست مصلحات غذا ها در ضمیمه همین کتا ب نقل شده است.

15- اکثر اغلام و غذاهای وارداتی غرب مانند : ماکارونی، پیتزا، پفک، سوسیس کالباس، همبرگر، نان فانتزی، شکلات ها بیسکویت ها، و چیپس و. . . یبوست زا هستند. یبوست در طب سنتی بسیار هائز اهمیت است و یکی از اصلی ترین دلایل پیدایش و شدت یافتن بیماری هاست. تا آ ن جا که به عنوان ام الا مراض ( مادر بیماری ها ) شناخته شده است. نان های بدون سبوس و برنج دو عامل مهم تشدید یبوست است. غذا هرچه خشک تر باشد یبوست زا تر است. به همین دلیل در طب سنتی اغلب غذا ها به شکل آ بدار و آ بکی آش، خورشت، حلیم و فرنی، و آبگوشت طراحی شده است که همگی ضد یبوست هستند.

16- سالاد الویه نیز جزو غذاهای بسیار سرد و بلغم زا می باشد. و لذا باید با ادویه گرم نظیر فلفل سیاه و آ ویشن مصرف شود. به دلیل وجود مواد شیمیایی سرطان زا در سس مایونز، بهتر است هنگام تهیه ی سالاد الویه از سس کم تری استفاده شود.
















اینجا جایی است که وقتی زانوهایت را
از شدت تنهایی بغل گرفته ای به جای
همدردی برایت سکه می اندازند
چه عجیب مردمانی!!!!!!
15-12-1391 02:56 ق.ظ
 


[-]
پاسخ سریع
پیام
پاسخ خود را برای این پیام در اینجا بنویسید.


کد تصویری
royalfuns
(غیر حساس به بزرگی و کوچکی حروف)
لطفاً کد نشان داده شده در تصویر را وارد نمایید. این اقدام جهت جلوگیری از ارسال‌های خودکار ضروری می‌باشد.

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان