ماهی شکم‌پر و 9 راز خوشمزه تر شدن آن - تالار گفتمان آذر فروم





دعوت به همکاری با آذر فروم

 

ماهی شکم‌پر و 9 راز خوشمزه تر شدن آن
زمان کنونی: 20-09-1395،08:31 ق.ظ
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: Armin 2afm
آخرین ارسال: Armin 2afm
پاسخ: 1
بازدید: 78

 
 
رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

موضوع: ماهی شکم‌پر و 9 راز خوشمزه تر شدن آن
ارسال: #1
ماهی شکم‌پر و 9 راز خوشمزه تر شدن آن
پست‌ها: 1,079
تاریخ عضویت: 29 آذر 1391
اعتبار: 51
حالت من: انتخاب نشده
با سرد شدن هوا، خوردن ماهی و تهیه انواع غذاهای دریایی بیش از هر زمان دیگری رواج پیدا می‌کند.
ایرانی‌ها بیشتر ماهی را سرخ شده تهیه می‌کنند اما پخت آن در فر هم به دلیل آنکه با روغن کمتری انجام می‌شود، طرفداران بسیاری دارد، آن هم به صورت شکم‌پر...
 
مقدار کالری
این مواد غذایی در مجموع 1450 کیلوکالری انرژی دارند. اگر این غذا را 4 نفر سرو کنند، مقدار کالری دریافتی برای هر نفر بیش از 360 کیلوکالری خواهد بود. البته از آنجا که ماهی شکم‌پر با برنج خورده می‌شود، به ازای هر 5 قاشق غذاخوری (سر صاف) برنج، باید 80 کیلوکالری به مقدار انرژی یاد شده اضافه کرد.
 
همراه غذا
می‌توانید این غذا را با برنج در وعده ناهار یا در صورت تمایل به دریافت انرژی کمتر، با 2 تا 3 برش نان (در وعده شام) میل کنید که در این صورت خوردن نان سبوس‌دار را به شما توصیه می‌کنیم. می‌توانید برنج را کته کرده. در صورت خوردن این غذا با نان، در کنار ماهی کمی سبزی‌های نشاسته‌ای مانند نخود فرنگی و حتی سیب زمینی قرار دهید.
 
طـرز تـهـیـه
* رو و داخل شکم ماهی را با آب‌لیموی تازه آغشته کنید و آن را نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
* پیاز را در تابه‌ای که یک قاشق غذاخوری در آن روغن کانولا ریخته‌اید، تفت دهید.
* پس از نرم شدن پیازها، سیر خردشده و گردوی کوبیده و پس از کمی تفت دادن، رب انار را اضافه کنید.
* حالا گشنیز خرد شده را نیز بیفزایید و این مخلوط را از روی حرارت بردارید.
* ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و داخل شکم آن را با مایه تهیه شده پر کنید.
* ته تابه‌ای نچسب را با 2 قاشق غذاخوری روغن کانولا چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید و تابه را در فر (با دمای 180 درجه سانتی‌گراد) بگذارید.
* پس از گذشت 40 دقیقه، ماهی آماده سرو کردن خواهد بود. البته 10 دقیقه قبل از بیرون آوردن غذا برای سرو کردن، روی ماهی کمی زعفران آب شده بریزید و آن را با یک قاشق غذاخوری کره آب شده آغشته کنید و بگذارید در فر برشته شود.
 
مـواد لازم برای 4 نفر
ماهی قزل‌آلا                                       1 عدد                             800 کیلوکالری
پیاز خرد شده                                       1 لیوان                             25 کیلوکالری
گشنیز خرد شده                                 1 لیوان                              25 کیلوکالری
سر تازه خرد شده                               5/0 لیوان                         10کیلوکالری
رب انار                                                3 قاشق غذاخوری            5 کیلوکالری
گردو                                                   10 عدد                             225 کیلوکالری
روغن کانولا                                          3 قاشق غذاخوری          270 کیلوکالری
کره                                                     1 قاشق غذاخوری           90 کیلوکالری
آب‌لیموی تازه                                       4 قاشق غذاخوری           0 کیلوکالری
نمک، فلفل سیاه، زرد چوبه، زعفران      به میزان دلخواه                0 کیلوکالری
 
9 راز ماهی شکم‌پر
ماهی شکم‌پر از غذاهایی است که در شمال و جنوب ایران به شیوه‌های مختلف پخته می‌شود. این تفاوت به نوع ماهی، سبزی و ادویه‌هایی که به کار می‌رود، برمی‌گردد مثلاً در جنوب معمولاً ماهی سنگسر و حلوا سیاه به شکل شکم‌پر تهیه و بیشتر برای طبخ آن‌ها از شنبلیله استفاده می‌شود و برای طعم‌دار کردن آن هم ادویه کاری و تمبرهندی به کار می‌رود در حالی که در مناطق شمالی، ماهی سفید را شکم‌پر تهیه می‌کنند و سبزی‌هایی مانند گشنیز، سیر و جعفری و ادویه‌هایی مانند زردچوبه به آن می‌افزایند.
 
نکته‌هایی که باید هنگام پخت این غذا رعایت کرد، عبارتند از:
1. برای طبخ این غذا هر ماهی‌ای را می‌توانید انتخاب کنید ولی ماهی سنگسر، صبور و سفید جز بهترین‌ها هستند. البته ماهی‌های نازک را نیز می‌توان به صورت شکم‌پر طبخ کرد بنابراین خریدن ماهی تازه و مناسب اولین قدم است. بعد از آن، روش مزه‌دار کردن ماهی به هرچه خوشمزه‌تر شدن آن کمک می‌کند.
2. برای هرچه خوش‌طعم‌تر شدن مواد غذایی داخل شکم ماهی کمی آن‌ها را تفت دهید و بعد استفاده کنید.
3. اگر می‌خواهید این غذا را به سبک جنوبی تهیه کنید، نباید ادوبه کاری را از قلم بیندازید اما برای طبخ آن به سبک شمالی، باید از ادویه‌هایی نظیر زردچوبه و زعفران استفاده کرد.
4. برخی افراد دور ماهی کاغذ آلومینیومی می‌پیچند یا کف سینی فر را با این کاغذ می‌پوشانند اما بهتر است کف سینی را با سبزی‌هایی نظیر هویج، کرفس و پیاز بپوشانید. به این ترتیب هم بوی غذا در فضای خانه پخش نمی‌شود، هم ماهی به کف سینی نمی‌چسبد.
بسیاری از افراد سبزی‌پلو را با ماهی شکم‌پر می‌خورند اما بهتر است برنج سفید
در کنار آن سرو شود زیرا ماهی شکم‌پر به اندازه کافی مزه‌دار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزی‌های معطر با آن چندان مناسب نخواهد بود

5. ابتدا سینی محتوی ماهی را در طبقه پایین فر قرار داده و سپس به طبقه بالاتر منتقل کنید تا علاوه بر پختن، روی ماهی نیز برشته شود.6. شما می‌توانید ماهی‌های پولک درشتی مانند ماهی سفید را به صورت نعل اسب در سینی فر خم کنید و به صورت ایستاده در آن قرار دهید و روی پوست ماهی را به مخلوط آب‌لیمو زعفران آغشته کنید. به این روش پوست ماهی پس از پخت کاملاً برشته شده و به راحتی از گوشت جدا خواهد شد.
7. این غذا را می‌توانید در ماهیتابه نیز تهیه کنید البته به این شرط که ماهی نیم‌پز باشد و محتویات داخل شکم آن حتماً تفت داده شده باشند. حین سرخ کردن نیز نباید در تابه را گذاشت زیرا در این صورت ماهی له می‌شود و شکل خود را از دست خواهد داد.
8. بسیاری از افراد سبزی‌پلو را با ماهی شکم‌پر می‌خورند اما بهتر است برنج سفید در کنار آن سرو شود زیرا ماهی شکم‌پر به اندازه کافی مزه‌دار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزی‌های معطر با آن چندان مناسب نخواهد بود.
9. نوشیدنی‌ای که همراه این غذا به شما پیشنهاد می‌کنم، شربت آب‌لیموی تازه است. از خوردن این غذا با آب‌میوه‌های مختلف از جمله آب پرتقال و آب آلبالو بپرهیزید زیرا طعم مناسبی را ایجاد نخواهند کرد.
 
اگر اضافه وزن دارید
بهتر است از حداقل روغن برای طبخ این غذا استفاده کنید. همراه آن به جای برنج، سبزی‌های نشاسته‌ای نظیر نخودفرنگی، ذرت و سیب‌زمینی بخورید تا در عین احساس سیری، کالری کمتری دریافت کنید.
 
اگر یبوست دارید
این غذا را با سبزی‌های بخارپز شده‌ای نظیر هویج و قارچ میل کنید. روغن مصرفیتان نیز روغن زیتون باشد و آن را با برش‌های نان سبوس‌دار میل کنید. به این ترتیب فیبر بیشتری دریافت کرده‌اید که به کاهش شدت بیماری گوارشی‌تان کمک بسیاری خواهد کرد.
 
اگر بیماری قلبی دارید
از کره در تهیه این غذا استفاده نکنید و به جای آن روغن زیتون به کار ببرید. آب نارنج به این غذا بیفزایید و از سبزی‌های معطر دیگری مانند جعفری و شوید نیز استفاده کنید. می‌توانید در آن سیر تازه بیشتری بریزید و ماهی شکم‌پر را با کلم بروکلی بخارپز شده میل کنید. به این ترتیب مواد غذایی‌ای استفاده کرده‌اید که به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌های فراوان در کنترل بیماریتان موثر خواهند بود.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
















زیر بارون اگه دختری رو سوار کردین
به جای شماره بهش امنیت بدید
او را به مقصد مورد نظرش برسانید
نه به مقصد مرد نظرتان!!!
بگذارید زن ایرانی مرد ایرانی را در کوچه ای خلوت دید
احساس امنیت کنه نه احساس ترس
بیاید فارغ از جنسیت کمی هم

  مـَـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــرد باشیم...
10-03-1392 01:57 ق.ظ
 


[-]
پاسخ سریع
پیام
پاسخ خود را برای این پیام در اینجا بنویسید.


کد تصویری
royalfuns
(غیر حساس به بزرگی و کوچکی حروف)
لطفاً کد نشان داده شده در تصویر را وارد نمایید. این اقدام جهت جلوگیری از ارسال‌های خودکار ضروری می‌باشد.

موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  طرز تهیه رول ماهی Friga 0 104 29-12-1392 12:45 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  راه حل هایی برای اینکه بیشتر ماهی بخورید Friga 0 128 20-12-1392 10:58 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  کباب ماهی سنگسر سرآشپز 0 177 06-09-1392 08:26 ب.ظ
آخرین ارسال: سرآشپز
  کباب ماهی با خامه سرآشپز 0 167 18-06-1392 10:03 ب.ظ
آخرین ارسال: سرآشپز
  طرز تهیه ماهی شکم پر Emziper 0 210 16-05-1392 08:48 ب.ظ
آخرین ارسال: Emziper

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان