طرز تهیه برساق - تالار گفتمان آذر فروم





دعوت به همکاری با آذر فروم

 

طرز تهیه برساق
زمان کنونی: 13-09-1395،11:13 ب.ظ
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: SecreT
آخرین ارسال: SecreT
پاسخ: 1
بازدید: 100

 
 
رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

موضوع: طرز تهیه برساق
ارسال: #1
طرز تهیه برساق
پست‌ها: 368
تاریخ عضویت: 11 تير 1392
اعتبار: 39
حالت من: انتخاب نشده
[عکس: fo1176.jpg]

مواد لازم :

 آرد
 ۸ لیوان
 شکر
 1لیوان
روغن حیوانی
دو سوم  الی نیم لیوان
بکینگ پودر
2قاشق مربا خوری
 زردچوبه
یک الی یک و نیم قاشق چایخوری
نمک
نصف قاشق چایخوری
شیر
۲ لیوان
پودر گردو
۱ لیوان
پودر توت خشک
۱ لیوان (پودر شکر)
پودر دارچین
۳ الی ۴ قاشق غذا خوری
رازیانه نیم کوب
۲ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ
۱ الی ۲ عدد
سیاه دانه
قدری
 طرز تهیه :

۱ـ آرد  +  نمک + شکر + بکینگ پودر + رازیانه + زردچوبه ----------> در ظرف گودی خوب مخلوط شود
۲ـ به مواد ردیف اول را روغن اضافه کرده وخوب با کف دست  مواد را سائیده تا گلوله گلوله نشود
۳ـ شیر اضافه کنید و خوب ورز دهید( ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ) تا خمیرصاف و یکدست شود اگرخمیر سفت بود کمی شیر اضافه کنید .
۴ ـ روی خمیررابا نایلکس پوشانده و یک دستمال تمیزی روی ظرف بیندازید و خمیر ۲ ساعت استراحت کند
این نان که معمولا با روش های مختلف درست میشود و از نانهای محلی مناطق غرب کشور(استان های کرمانشاه و لرستان و کردستان و ...) می باشد .نان برساق ترکیبی از شیر و آرد و روغن حیوانی و شکر است.معمولا این نان را بدون مغز درست می کنند .این دستور خمیر ، ابتکاری و خودم تهیه کرده ام .که بسیار ترد و خوشمزه میشود و شکر را در مایه داخلی (مغز) حذف کرده وتوت خشک که دارای ارزش غذایی فراوانی است جایگزین کرده ام این نان به روش های مختلف پخت میشود .در روستاها با استفاده از ساج این نان را مثل سایر نانها میپزند . بعضی در روغن حیوانی سرخ می کنند . اما من دو روش دیگر برای پخت این نان را برای شما مینویسم .

روش اول:
از خمیر گلوله ای به اندازه یک سیب درختی برداشته و کف دست باز وداخل آنرا با دو الی سه قاشق از پودر گردو و دارچین و پودر توت خشک پر کنید و لبه های خمیر را به هم بیاورید و کمی خمیر را کف دست جابه جا کنید تا خوب گرد شود سپس روی تخته توسط وردنه به شکل بیضی یا گرد باضخامت یک و نیم الی دو سانتی مترپهن کنید و روی آنرا با برس ، زرده زده شده بمالید و سیاه دانه یا کنجد بپاشید و در فر ۱۸۰ درجه به مدت یک ربع الی ۲۰ دقیقه بگذارید و بعد در گرمکن فر گذاشته تا رویش طلایی شود .
[عکس: fo1177.jpg]


روش دوم :
بدون استفاده از فر است .به همان طریق بالا نان را مغز گذاری کرده و دیگر نیازی به زرده و سیاه دانه نیست حتی بدون مغز هم میتوان این نان را درست کرد .ماهیتابه کفه ضخیمی مثل همین ماهیتابه های رژیمی را روی شعله پخش کن و حرارت کم روی گاز گذاشته و نصف الی یک قاشق چایخوری روغن حیوانی برای هر دانه از نانها در ماهیتابه ریخته و پس از پهن کردن نان با وردنه ، نان را در کف ماهیتابه گذاشته و یک طرف آن که پخته شد نان را برگردانید تا طرف دیگر نیز بپزد در این روش روغن زیادی مصرف نمی شود و نسبت به سرخ کردن روش خیلی بهتری است .
برای نگهداری این نان نیازی به یخچال نیست و کافیست که در نایلکس و ظرف در بسته و در جای خنک تا یک هفته بیرون از یخچال نگهداری کنید ودر صورت نگهداری دریخچال یکی دو ساعت قبل از مصرف از یخچال خارج کرده و در جای گرمی بگذارید تا از حالت سفتی خارج شود به علت داشتن روغن حیوانی وقتی در جای سرد قرار گیرد کمی سفت شده و با گرم کردن دو باره نرم میشود.
















[عکس: festival-crowd2.jpg]
12-04-1392 02:23 ق.ظ
 


[-]
پاسخ سریع
پیام
پاسخ خود را برای این پیام در اینجا بنویسید.


کد تصویری
royalfuns
(غیر حساس به بزرگی و کوچکی حروف)
لطفاً کد نشان داده شده در تصویر را وارد نمایید. این اقدام جهت جلوگیری از ارسال‌های خودکار ضروری می‌باشد.

موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  طرز تهیه کیک شکلاتی samaneh 1 323 01-07-1395 03:35 ب.ظ
آخرین ارسال: zahra009
  طرز تهیه کیک کرمی ایرلندی Friga 0 266 26-01-1393 05:57 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  طرز تهیه سوهان کنجدی Friga 0 158 27-12-1392 07:04 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  طرز تهیه آبنبات چوبی تنگ ماهی قرمز عید نوروز Friga 1 219 21-12-1392 05:19 ب.ظ
آخرین ارسال: مهمون
  طرز تهیه شکلات کاراملی مخصوص عید نوروز Friga 0 248 20-12-1392 10:34 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان