سکنجبین و خواص آن - تالار گفتمان آذر فروم





دعوت به همکاری با آذر فروم

 

سکنجبین و خواص آن
زمان کنونی: 19-09-1395،07:25 ق.ظ
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: Friga
آخرین ارسال: Friga
پاسخ: 1
بازدید: 131

 
 
رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

موضوع: سکنجبین و خواص آن
ارسال: #1
سکنجبین و خواص آن
پست‌ها: 11,943
تاریخ عضویت: 20 اردیبهشت 1390
اعتبار: 288
حالت من: Shad
سکنجبین معرب سرکه انگبین و از دسته شربتها است و 1260 نوع از آن در کتب قرابادین ثبت شده است . سکنجبین شربتی با خواص فراوان است . از جمله این خواص این است که تشنگی را مینشاند و صفرا را ساکن و دهان را تر میکند . رطوبتی را که با سرفه
به دشواری بیرون میآید ، به آسانی از بین میبرد و سده اندامهای داخلی را میگشاید .

سکنجبین ساده ترکیبی از سرکه و قند است و اگر این اجزا به نسبت مساوی باشند ، طبیعتی مایل به سردی دارد و مفتح سده و رافع تشنگی و قاطع صفرا است و در تبهای گرم و بیماریهای طحال و جگر و معده مفید است و اگر نسبت سرکه بیشتر شود سرد و تلخ و اگر قند دو برابر باشد طبیعت سکنجبین معتدل است .

مصرف سکنجبین در بیماریهای عصبی مضر است مگر اینکه با افزودن داروهای گرم طبیعتش اصلاح گردد . سکنجبین ترش مضر سرفه است و چون خاصیت جلا دهندگی دارد ، خلط صفرا یا خلط شور یا تیز را میزداید و به امعا میآورد و اگر امعا ضعیف باشند باعث ایجاد زخم میگردد .

خواص کاهو و سکنجبین :
لقمه : كاهو یكی از قدیمی ترین سبزیجات دنیا است . منشاء آن در هندوستان و آسیای مركزی است . كاهو گیاهی است یكساله كه دارای برگهای پهن و دراز و سبز روش با طعم كمی شیرین است . سکنجبین نیز که به نامهای شربت سرکه و سر کنگبین نیز نامیده میشود و دارای طبع سرد و تر است .

سکنجبین و خواص آن :
سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم میآمیختند و از مخلوط آن شربتی خوشگوار و معطر و فرح بخش به وجود میآوردند . در برخی نقاط که عسل یافت نمیشد یا میخواستند شربتی ارزان قیمت فراهم کنند سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر تهیه میکردند ولی همچنان آن را سکنجبین مینامیدند و امروز که عسل گران یا کمیاب تر از گذشته شده به طور کلی این شربت را با شکر تهیه میکنند .

هر غذایی در طب سنتی دارای یک یا چند مصلح است منظور از مصلح یعنی نوعی ماده ی غذایی یا گیاهی دارویی که مصرف آن به همراه غذای مورد نظر ، در اصلاح و تعدیل عوارض جانبی احتمالی آن غذا و جذب غذا و اثر گذاری غذا را در بدن و ارگانهای مربوطه مضاعف خواهد کرد . در تغذیه سنتی ایرانیان مصرف مصلحات به طور کامل مراعات می شده . سکنجبین نیز از ان جمله است .

اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورند ، اشتها آور است .

اگر شیرین‌بیان را د‌ر آب سکنجبین و فراسیون یا با ماءالجبن بخورید‌ برای قولنج که د‌ر اثر غلبه سرد‌ی است ، مفید‌ خواهد‌ بود .‌

اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب های طولانی و مداوم است .
















دورمچم به جای ساعت یکنوار مشکی بستم
تا همه بفهمن من از همه هر چه زمانو متعلق به زمان است بیزارم
من هم روزی قلبی داشتم
که توسط مردمانی ازمیان شما شکست و شکست تا سنگی شد
واکنون روزگاریست که شیطان فریاد میزند..
انسان پیدا کنید سجده خواهم کرد...


=====ஜ۩۞۩ஜ=====

25-06-1393 12:07 ق.ظ
 


[-]
پاسخ سریع
پیام
پاسخ خود را برای این پیام در اینجا بنویسید.


کد تصویری
royalfuns
(غیر حساس به بزرگی و کوچکی حروف)
لطفاً کد نشان داده شده در تصویر را وارد نمایید. این اقدام جهت جلوگیری از ارسال‌های خودکار ضروری می‌باشد.

موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص شگفت انگیز انجیر از نگاه امام رضا(علیه السلام) rez2015 0 54 08-09-1394 11:39 ق.ظ
آخرین ارسال: rez2015
  اثر درمانی گیاه معجزه‌گر سیر و خواص آن Friga 0 266 19-01-1393 04:46 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  خواص گیاه زنجبیل Friga 0 144 21-12-1392 04:30 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  لیموعمانی و خواص آن Friga 0 167 22-10-1392 05:00 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  گیاه گزنه و خواص آن Friga 0 173 08-10-1392 12:38 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان