خواص جادویی اسفناج - تالار گفتمان آذر فروم





دعوت به همکاری با آذر فروم

 

خواص جادویی اسفناج
زمان کنونی: 19-09-1395،11:16 ق.ظ
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: mahzad
آخرین ارسال: mahzad
پاسخ: 1
بازدید: 132

 
 
رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

موضوع: خواص جادویی اسفناج
ارسال: #1
خواص جادویی اسفناج
پست‌ها: 567
تاریخ عضویت: 26 مهر 1390
اعتبار: 21
حالت من: انتخاب نشده
اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت . بطوریکه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت میشده است . کشت اسفناج در سال ۱۸۰۶ در آمریکا شروع شد .
اسفناج گیاهی است یکساله درای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای آن پخن و نرم مثلثی شکل برنگ سبز می باشد . اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است .

دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پائیزه و بهاره نامیده می شود . اسفناج بهاره در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است . نوع پائیزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج درد در پائیز کاشته می شود . گلهای اسفناج برنگ سبز کمرنگ می باشد .

اسفناج چون درای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است ...

● تركیبات شیمیایی:

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B۳ بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است .( پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B۳ در بدن تولید می شود و نشانه های ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است .)

ضمنا در اسفناج مقدر زیادی آهن ، ید ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک وجود دارد در صد گرم اسفناج خام مورد زیر موجود است :

▪ انر‍‍‍ژی ۲۰ كالری

▪ آب ۹۰ گرم

▪ پروتئین ۳ گرم

▪ چربی ۰/۳ گرم

▪ مواد نشاسته ای ۳/۵ گرم

‌▪ كلسیم ۹۰ میلی گرم

▪ فسفر ۵۰ میلی گرم

▪ آهن ۳/۲ میلی گرم

▪ سدیم ۷۰ میلی گرم

▪ پتاسیم ۴۷۰ میلی گرم

▪ ویتامین آ ۶۰۰۰ واحد

▪ ویتامین ب ۱ ۰/۱ میلی گرم

▪ ویتامین ب ۲ ۰/۲ میلی گرم

▪ ویتامین ب ۳ ۰/۶ میلی گرم

▪ ویتامین ث ۴۰ میلی گرم

● خواص داروئی:

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران كمی سرد و تر است و برخی عقیده دارند كه متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم .

۱) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B۳ ، C و آهن و پتاسیم می باشد .

۲) بدن را قلیایی می كند .

۳) خنك كننده است و برای پائین آوردن تب مفید است .

۴) ورم روده كوچك را رفع می كند .

۵)برای ورم ریه مفید است .

۶)ملین است و یبوست را برطرف می كند .

۷)برای لاغر شدن و وزن كم كردن مفید است .

۸) اسفناج بدلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می كند . این ماده باعث تحریك معده و ازدیاد ترشحات آن می شود .

۹) خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است .

۱۰)برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است .

۱۱) برای رفع سرفه های خشك برگ اسفناج را با حو پوست كنده و روغن بادام بپزید و بخورید .

۱۲)آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می باشد .

۱۳)اگر آش اسفناج را ب آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی از اختلال كیسه صفرا را برطرف می كند .

۱۴) خوردن اسفناج از سطان جلوگیری می كند مخصوصا در افرادی كه به مصرف الكل و سیگار دست دارند .

۱۵)حقیقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پیشگیری سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ، حنجره و رحم موثر است .

۱۶)اسفناج كلسترول خون را پائین می آورد .

۱۷)بهترین دارو برای كسانی است كه مبتلا به كم خونی هستند.

۱۸) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می كند .

۱۹)ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد .

۲۰)اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است .

۲۱)اسفناج پته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است .

۲۲)رماتیسم و نقرس را درمان می كند .

۲۳)برای زیاد كردن شیر در مادران شیر ده موثر است .

۲۴) سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه شد كه در معالجه خونریزیها و كم خونی از آن استفاده می كردند .

۲۵) تخم اسفناج ملین و خنك كننده است .

۲۶)تخم اسفناج برای برطرف كردن ورم كبد و یرقان مفید است .

۲۷)اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می دهد .

۲۸) اسفناج چون دارای كلروفیل است عضلات روده را تحریك كرده و تخلیه مدفوع را آسان می كند .

۲۹) اگر كسی مبتلا به حبس البول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان كند . با همان مقدر روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط كرده و باو بدهید .

۳۰)اسفناج را در سالاد خود بریزید و میل كنید .

● مضرات :

اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای كلیه و مثانه مناسب نیست ضمنا آنهائیكه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند



12-12-1390 06:13 ب.ظ
 


[-]
پاسخ سریع
پیام
پاسخ خود را برای این پیام در اینجا بنویسید.


کد تصویری
royalfuns
(غیر حساس به بزرگی و کوچکی حروف)
لطفاً کد نشان داده شده در تصویر را وارد نمایید. این اقدام جهت جلوگیری از ارسال‌های خودکار ضروری می‌باشد.

موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص شگفت انگیز انجیر از نگاه امام رضا(علیه السلام) rez2015 0 54 08-09-1394 11:39 ق.ظ
آخرین ارسال: rez2015
  سکنجبین و خواص آن Friga 0 131 25-06-1393 12:07 ق.ظ
آخرین ارسال: Friga
  اثر درمانی گیاه معجزه‌گر سیر و خواص آن Friga 0 266 19-01-1393 04:46 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  خواص گیاه زنجبیل Friga 0 144 21-12-1392 04:30 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  لیموعمانی و خواص آن Friga 0 167 22-10-1392 05:00 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان