خطرات و مضرات غذاهای رستورانی و آماده - تالار گفتمان آذر فروم





دعوت به همکاری با آذر فروم

 

خطرات و مضرات غذاهای رستورانی و آماده
زمان کنونی: 19-09-1395،09:18 ق.ظ
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: Friga
آخرین ارسال: Friga
پاسخ: 1
بازدید: 86

 
 
رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

موضوع: خطرات و مضرات غذاهای رستورانی و آماده
ارسال: #1
خطرات و مضرات غذاهای رستورانی و آماده
پست‌ها: 11,943
تاریخ عضویت: 20 اردیبهشت 1390
اعتبار: 288
حالت من: Shad
زندگی شهر نشینی و شاغل بودن خانم ها باعث شده افراد خانواده فرصت کمتری برای دور هم بودن و خوردن غذاهای خانگی با دستپخت خودشان را داشته باشند. گرایش به سمت غذاهای رستورانی چه از نوع سنتی و چه از نوع فست فودها و غذاهای بیرون بر روز به روز بیشتر می شود و افزایش سالن های طبخ غذا در سطح شهر گواهی بر این مدعاست. کمتر کسی است که به گوشش نخورده باشد غذاهای رستورانی و آماده چه خطرات و مضراتی دارد. در این مقاله این مضرات را با هم مرور می کنیم.

مهمترین مشکل غذاهای رستورانی
یکی از بزرگ‌ترین مشکلات غذاهای رستورانی کیفیت مواد غذایی آنهاست. در تهیه بیشتر غذاهای سنتی و مدرن رستورانی از روغن نباتی‌های جامد استفاده می‌شود چون برخی از رستوران‌داران، معتقدند این روغن‌ها طعم غذا را بهتر می‌کنند. از طرف دیگر، قیمت پایین‌تر روغن‌های جامدی که در حجم‌های بالا به فروش می‌رسند هم باعث جایگزین شدن آنها با روغن‌های مایع مخصوص پخت‌وپز یا سرخ‌کردنی در رستوران‌هاست.نمک فست‌فود هم به مرور زمان، باعث ابتلا به پرفشاری خون و ناراحتی‌های قلبی می‌شود.
روغن‌های جامد، برعکس روغن‌های مایع گیاهی، دارای اسیدهای چرب ترانس بالای 5 درصد هستند. به‌همین دلیل مصرف مداوم آنها می‌تواند مشکلات فراوانی مانند ابتلا به بیماری‌های قلبی، گرفتگی‌های عروقی، اضافه‌وزن، چربی‌خون بالا و حتی انواع سرطان را در پی داشته باشد.

مشکل اینجاست که مصرف کننده واقعا نمی داند در آشپزخانه رستوران چه خبر است؟ از چه مواد اولیه ای استفاده می شود و روغن مصرفی جامد است یا مایع؟ حتی امکان استفاده از روغن‌های جامد در رستوران‌های خیلی خوب هم وجود دارد.

استفاده از روغن به دفعات
ممکن است برخی مراکز تهیه غذا از یک روغن، چندبار برای سرخ کردن موادغذایی مختلف استفاده کنند و به‌جای دور ریختن آن، در روزهای بعد هم موادغذایی را در این روغن‌های حرارت‌دیده، سرخ کنند. این اتفاق بیشتر در فست‌فود فروشی‌ها می‌افتد. معمولا این رستوران‌ها زمانی که دیگر روغن مصرفی‌شان کاملا تیره‌رنگ می‌شود و تغییر طعم و بو پیدا می‌کند، آن را دور می‌ریزند. روغن‌ها نقطه دود مشخصی دارند. زمانی که روغن در اثر حرارت دیدن زیاد و مکرر، بیش از اندازه می‌سوزد، ترکیب‌های سرطان‌زایی در آن آزاد می‌شود. این ترکیب‌های سرطان‌زا می‌توانند به‌سادگی وارد موادغذایی‌ای که در آن روغن سرخ می‌شوند، بشوند و خطر بروز انواع سرطان‌ها، به‌خصوص سرطان‌های گوارشی را در مصرف‌کنندگان این غذاها بالا ببرند.

تکلیف مصرف کنندگان چیست؟
افرادی که می‌خواهند غذای سالم‌تر در بیرون منزل میل کنند، تاحد امکان باید دور سفارش غذاهای سرخ‌کردنی و چرب را خط بکشند، بیشتر غذاهای تنوری، کبابی، بخارپز یا آب پز انتخاب‌ كنند، نمک اضافی به غذای خود نزنند و در کنار غذایشان، مقداری سالاد، سبزی یا ماست سفارش دهند. علاوه بر این، سالاد خود را به‌جای سس‌های مایونز چرب، با چاشنی‌های سالم‌تری مانند آبلیمو،‌ سرکه، آب نارنج یا روغن زیتون طعم‌دار کنند. غذاهای نانی را هم در صورت امکان، می‌توان با نان‌های سبوس‌دار، به‌جای نان‌های سفید میل کرد و برنج را با کره اضافی چرب و طعم‌دار نکرد. بهتر است این افراد کباب‌های چربی مانند کباب کوبیده را کمتر سفارش داده و نوشابه‌های قندی و دوغ‌های گازدار انتخاب نکنید و به جای آن یک بطری آب ساده، دوغ بدون گاز و کم‌نمک یا حتی آبمیوه طبیعی بگیرند.

آیا نظارتی بر این مراکز می شود؟
البته بازرسی هم صورت می گیرد، با این حال متخلفین همیشه بدنبال راه فرار هستند. بازرسان بهداشت محیط باید هنگام مراجعه و نظارت بر رستوران‌ها، حتما به نوع روغن مصرفی و مواد اولیه آنها هم توجه داشته باشند. این بازرسان باید علاوه بر کنترل روغن‌های جامد یا مایع، میزان اسیدهای چرب ترانس آنها را هم بررسی كنند. با وجود این، امکان تخلف و تقلب در تمام رستوران‌ها از نظر به کار بردن مواد اولیه وجود دارد.

رستوران های دوست دار محیط زیست
ما نمی‌خواهیم شما را از غذاهای بیرون بترسانیم و بگوییم که رفتن به رستوران و خرید غذا از آشپزخانه‌ها مطلقا ممنوع است ولی می‌خواهیم در مورد انتخاب‌های سالم‌تر و رستوران‌های مناسب‌تری آگاه پیدا كنید.
همچنین برنامه‌ای به‌نام رستوران های حامی یا دوست دار سلامت در حال طراحی است که براساس این برنامه، رستوران‌ها در تهیه، طبخ و عرضه غذا به مشتری، علاوه بر رعایت بهداشت و ایمنی غذایی، باید کیفیت تغذیه‌ای و سلامت غذاهای خود را هم بالاتر ببرند. این رستوران‌ها، باید تنوع غذایی بیشتری هم نسبت به رستوران‌های معمولی داشته باشند. متاسفانه ‌تنوع غذای ایرانی حتی در رستوران‌های خیلی بزرگ هم چندان به چشم نمی‌خورد و معمولا با منویی شامل انواع غذاهای بر پایه گوشت قرمز و مرغ مانند انواع کباب‌ها مواجه می‌شویم. این در حالی است که در فرهنگ غذای ایرانی، غذاهای بسیار متنوع و مغذی مختلفی داریم که می‌توانند فهرست غذای رستوران‌ها جای بگیرند، غذاهایی مانند کوفته، دلمه،‌ کشک بادمجان، انواع خورش، آش، آبگوشت و سوپ‌های ایرانی، به‌دلیل مواد اولیه متنوعی که در آنها به کار رفته، ارزش تغذیه‌ای زیادی دارند و می‌توانند گزینه مناسبی برای افرادی که مجبور به صرف غذا خارج از منزل هستند، باشند.

منبع : هفته نامه سلامت
















دورمچم به جای ساعت یکنوار مشکی بستم
تا همه بفهمن من از همه هر چه زمانو متعلق به زمان است بیزارم
من هم روزی قلبی داشتم
که توسط مردمانی ازمیان شما شکست و شکست تا سنگی شد
واکنون روزگاریست که شیطان فریاد میزند..
انسان پیدا کنید سجده خواهم کرد...


=====ஜ۩۞۩ஜ=====

25-01-1393 10:51 ق.ظ
 


[-]
پاسخ سریع
پیام
پاسخ خود را برای این پیام در اینجا بنویسید.


کد تصویری
royalfuns
(غیر حساس به بزرگی و کوچکی حروف)
لطفاً کد نشان داده شده در تصویر را وارد نمایید. این اقدام جهت جلوگیری از ارسال‌های خودکار ضروری می‌باشد.

موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  غذاهای طبیعی برای تقویت کوتاه مدت فعالیت‌های ذهنی Friga 0 77 21-02-1393 10:56 ق.ظ
آخرین ارسال: Friga
  مضرات نوشیدن چای بلافاصله بعد از خوردن غذا Friga 0 102 17-01-1393 05:39 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  با مضرات برخی بستنی ها بیشتر آشنا شویم Friga 0 73 27-12-1392 06:34 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  مصرف غذاهای سرد تاثیری بر افزایش و یا تشدید بیماری ام اس ندارد Friga 0 68 01-12-1392 11:24 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  مصرف غذاهای دریایی عملکرد جنسی و قدرت باروری را بهبئد می بخشد samaneh 0 59 22-11-1392 01:29 ق.ظ
آخرین ارسال: samaneh

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان