ته چین قلیه ماهی - تالار گفتمان آذر فروم





دعوت به همکاری با آذر فروم

 

ته چین قلیه ماهی
زمان کنونی: 17-09-1395،09:52 ب.ظ
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: Emziper
آخرین ارسال: Emziper
پاسخ: 1
بازدید: 123

 
 
رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

موضوع: ته چین قلیه ماهی
ارسال: #1
ته چین قلیه ماهی
پست‌ها: 2,111
تاریخ عضویت: 15 مرداد 1392
اعتبار: 83
حالت من: Vaaaaay
ته چین قلیه ماهی
[عکس: 142196.jpg]

حالا برای اینکه خوشرنگ بشه کمی رب گوجه فرنگی ( سر قاشق
غذا خوری ) و کمی آب تا جایی که روی سبزی رو بگیره - اضافه می کنیم و میذاریم کمی
بجوشه .

تهیه این غذا درست نظیر خورش قلیه ماهی ، غذای جنوبی
است. میتوانید به جای ماهی از مرغ و میگو هم همین ته چین رو تهیه کنید!!!
مواد لازم
:
ماهی ( بدون تیغ و استخوان – ماهی شیر
برای اینکار ایده آله ) برای هر نفر حدودا یک تکه اندازه کف دست
گشنیز : تقریبا نیم کیلو یا 750 گرم
روغن، رب گوجه، نمک و ادویه گرام ماسلا : به مقدار لازم
!!
شنبلیله خشک : یک ق چای خوری سر خالی
تمبر هندی : اگه ترش باشه یک چهارم بسته
سیر : دو تا سه حبه له یا رنده شده

طرز تهیه
:
گشنیز رو شسته و خرد میکنیم و با کمی سیر کوبیده یا له شده
در کمی روغن خیلی کم تفت میدیم و در انتها کمی شنبلیله خشک اضافه میکنیم (عطر
شنبلیله خشک بیشتره ) .
شنبلیله نباید زیاد باشه و اگه زیاد هم سرخ بشه تلخ
میشه .
نمک خورش رو آخر سر میزنیم، چون تمبر هندی نمک زیاد داره و ممکنه غذا
شور بشه .
حالا برای اینکه خوشرنگ بشه کمی رب گوجه فرنگی ( سر قاشق غذا
خوری ) و کمی آب تا جایی که روی سبزی رو بگیره - اضافه می کنیم و میذاریم کمی بجوشه
.
حالا تمبر هندی رو ( اگه زیاد ترش باشه حدود یک چهارم و اگه
معمولی باشه یا یک سوم بسته ) توی کمی آب مثلا نصف پیمانه حل میکنیم و صاف میکنیم و
بعد توی این سبزی تفت خورده میریزم و کمی ادویه گرام ماسالا اضافه میکنیم و میذاریم
تا بجوشه و بپزه ...
به ماهی کمی زعفرون آب کرده می مالیم و با توی کمی روغن فقط
تفت میدیم که رنگش عوض بشه .
حالا که سبزی جوشیده و پخته و رنگش عوض شده و داره جا میافته
ماهی ها رو توش میذاریم تا با عصاره خورش هم آروم آروم بجوشه و جا بیافته
.
ماهی قبلا تفت خورده و زود میپزه .
میشه بجای تمبرهندی از آب چند عدد نارنج هم استفاده کرد
.
باید آب خورش کشیده شود و در واقع بیشتر از دو یا 3 قاشق آب نداشته باشد. و
باقی کار آن نیز مانند ته چین های معمولیست .
روغن را در ماهیتابه بزرگ و پهن و
نچسب داغ می کنیم و از یک لیوان ماست و دو عدد تخم مرغ و زعفران و کمی نمک و کمی
روغن ( و کمی پودر سیر البته فقط برای این نوع ته چین ) مایه ته چین را تهیه میکنیم

[عکس: 020320091123.jpg]


ماهیتابه هرچه پهن تر باشه و ارتفاع اون کمتر باشه ته
چین بهتر میشه و ته دیگ بیشتر و نازکتری دارین ... و سپس کمی از برنجی را که آبکش
کرده ایم داخل آن میریزیم و مخلوط میکنیم و ته ماهیتابه میریزیم .




مجددا کمی برنج روی آن میریزیم و بعد قلیه ماهی را کاملا روی
مایه برنج و ماست ریحته و روی آنرا میپوشانیم و مجددا از برنج باقیمانده روی فلیه
ماهی میریزیم و صاف میکنیم و کمی فشار میدهیم. و اکنون کمی کره و روغن داغ روی برنج
میدهیم .



ابتدا با شعله تند ( تا زمانیکه جسم ماهیتابه داغ شود ) و
سپس شعله را کم میکنیم و با شعله ملایم حدود یکساعت و نیم میگذاریم تا ته چین سرخ
شود .




وقتی خاموش کردیم و دمکنی را برداشتیم – در قابلمه را
میگذاریم تا کمی باید بماند و ته دیگ راحت از ماهیتابه جدا شود .


سپس ته چین را در ظرفی مناسب کشیده و در صورت تمایل تزیین
میکنیم .
اکنون به تکه های دلخواه تقسیم کرده وسرو میکنیم والبته با ترشی
.

[عکس: tahchin2_2.jpg]


نکاتی مهم برای یه ته چین
خوب
یکی سفتی ماست و دیگری زنده برداشتن برنج در حین آبکش کردنه . و
دیگری استفاده از روغن در آبی که برنج رو می
جوشانی و یه مورد دیگه هم استفاده از کمی روغن
داخل ماست و زعفرون و برنجی است که بعنوان ته دیگ در اولین لایه ریخته میشه
. و بعدی هم اینه که ته چین حتما باید در ظرفی که
ارتفاع کمی داره مثل ماهیتابه پخته بشه که هم - اندازه ته دیگ یا ته چین سرخ
شده تون بیشتر باشه و هم اینکه حرارت به اندازه کافی
به تمام نقاط ظرف میرسه و زودتر دم می کشه و برنج زیاد نمیمونه که وا بره و
خمیر بشه .



16-05-1392 08:36 ب.ظ
 


[-]
پاسخ سریع
پیام
پاسخ خود را برای این پیام در اینجا بنویسید.


کد تصویری
royalfuns
(غیر حساس به بزرگی و کوچکی حروف)
لطفاً کد نشان داده شده در تصویر را وارد نمایید. این اقدام جهت جلوگیری از ارسال‌های خودکار ضروری می‌باشد.

موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  طرز تهیه رول ماهی Friga 0 104 29-12-1392 12:45 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  راه حل هایی برای اینکه بیشتر ماهی بخورید Friga 0 128 20-12-1392 10:58 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  کباب ماهی سنگسر سرآشپز 0 175 06-09-1392 08:26 ب.ظ
آخرین ارسال: سرآشپز
  کباب ماهی با خامه سرآشپز 0 167 18-06-1392 10:03 ب.ظ
آخرین ارسال: سرآشپز
  طرز تهیه ماهی شکم پر Emziper 0 210 16-05-1392 08:48 ب.ظ
آخرین ارسال: Emziper

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان