بینی انسانها تنها اندام بویایی بدن نیست - تالار گفتمان آذر فروم





دعوت به همکاری با آذر فروم

 

بینی انسانها تنها اندام بویایی بدن نیست
زمان کنونی: 18-09-1395،09:33 ق.ظ
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: Friga
آخرین ارسال: Friga
پاسخ: 1
بازدید: 98

 
 
رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

موضوع: بینی انسانها تنها اندام بویایی بدن نیست
ارسال: #1
بینی انسانها تنها اندام بویایی بدن نیست
پست‌ها: 11,943
تاریخ عضویت: 20 اردیبهشت 1390
اعتبار: 288
حالت من: Shad
[عکس: 160453.jpg]

بینی انسانها تنها اندامی نیست كه می تواند عطر فریبنده قهوه یا نان تازه را حس كند... چنین حسگرهایی در قلب، ریه و خون انسان هم وجود دارند.

«پیتر شیبرله» متخصص شیمی غذا در دانشگاه مونیخ و مركز تحقیقات شیمی غذا در آلمان طی بیانیه ای اظهار داشت: با در نظر گیری تحقیقات جدید مبنی بر وجود حسگرهای بویایی در قلب، آیا می توان گفت كه قلب بوی غذای خوشمزه ای را كه شما چند لحظه قبل خوردید  احساس می كند؟ ما هنوز پاسخی برای این پرسش نداریم.

نتایج این كشف عجیب درنشست انجمن شیمی آمریكا كه در نیواورلئان برگزار شده اعلام شد.

وقتی كه مواد شیمیایی كه از غذا به واسطه هوا منتقل می شوند وارد بینی می شوند به گیرنده های بویایی می چسبند و آبشار كوچكی را تحریك می كنند كه به مغز می گوید این بو چه بویی است. پیشتر تصور می شد كه این گیرنده ها تنها در بافت های پوشیده از مخاطی وجود دارد كه در انتهای بینی هستند، اما شواهد جدید می گویند كه سایر اندام های بدن نیز از این گیرنده ها برخوردارند.

برای مثال، سلول های بنیادی دربرگیرنده گیرنده های بو هستند كه گفته می شوند این گیرنده ها نقش مهمی در كمك به اسپرم برای تشخیص محل تخمك ایفا می كنند. شواهد درحال رشد امروز نشان می دهد كه این گیرنده ها در قلب، ریه ها و خون نیز وجود دارد.

شیبرله و همكارانش اخیرا به این نتیجه رسیدند كه سلولهای خون انسان متمایل به ملكولهای مرتبط با بوهای خاص هستند.

 سلول های خونی که در یك سمت محفظه های مجزا قرار می گیرد و در سمت دیگر تركیب های بو دار قرار می گیرد، سلول های خونی به سمت بو حركت می كنند. مشخص نیست كه آیا این تركیب خونی در بدن به همین شیوه ای كار می كند كه در بینی عمل می كند یا خیر، اما شیبرله امیدوار است كه بتواند به این پاسخ پی ببرد.

شیبرله در زمینه حس شناسی كار می كند به عنوان علمی كه به بررسی این موضوع می پردازد كه كدام یك از هزاران هزار تركیب بویی برای ذائقه و بویایی انسان مهم است. این علم توضیح می دهد كه چرا بو، مزه و احساس برخی غذاها به تحریك اشتها و یا عدم تحریك آن كمك می كند.

به طور خاص شیبرله به بوهای پیچیده در غذاهایی چون شكلات و قهوه توجه می كند.

در آزمایشگاه وی، محققان بوها را به تشكیل دهنده های شیمیایی خود شكسته و آنها را به شیوه های دیگری تركیب می كنند.

دانشمندان اكنون به این نتیجه رسیده اند كه قهوه دربرگیرنده بیش از 1000 تركیب بویی است كه تنها 25 تركیب آنها به گیرنده های بویایی می چسبند تا یك بو ایجاد كنند.


 
منبع : salamatnews.com
















دورمچم به جای ساعت یکنوار مشکی بستم
تا همه بفهمن من از همه هر چه زمانو متعلق به زمان است بیزارم
من هم روزی قلبی داشتم
که توسط مردمانی ازمیان شما شکست و شکست تا سنگی شد
واکنون روزگاریست که شیطان فریاد میزند..
انسان پیدا کنید سجده خواهم کرد...


=====ஜ۩۞۩ஜ=====

23-01-1392 04:45 ب.ظ
 


[-]
پاسخ سریع
پیام
پاسخ خود را برای این پیام در اینجا بنویسید.


کد تصویری
royalfuns
(غیر حساس به بزرگی و کوچکی حروف)
لطفاً کد نشان داده شده در تصویر را وارد نمایید. این اقدام جهت جلوگیری از ارسال‌های خودکار ضروری می‌باشد.

موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  چند درصد انسانها در ایران به علت بیماری ها و عوامل خطر غیرواگیر می میرند؟ Friga 0 78 23-06-1393 06:51 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  هر ترشحی عفونت نیست Friga 0 63 17-07-1392 12:12 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  خانم ها لکه بینی را جدی بگیرند Friga 0 74 26-06-1392 04:49 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  ظروف آب معدنی، تنها برای یکبار مصرف Friga 0 91 17-05-1392 04:47 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga
  آخر هفته ها بینی عمل نكنید Friga 0 72 26-03-1392 05:33 ب.ظ
آخرین ارسال: Friga

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان